"Tās nav vadošā vārtsarga īpašības." Apskatnieki komentē Merzļikina drāmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Sporta medija "The Athletic" apskatnieki Ārons Porclains un Džesī Greindžers savā publikācijā izteikušies par latviešu hokejista Elvja Merzļikina iespējām tikt aizmainītam, kā arī nosaukuši četrus potenciālos galamērķus, kur vārtu vīrs maiņas darījumā varētu attapties.

Pēdējo nedēļu laikā Merzļikina vārds ir viens no apspriestākajiem visā NHL. Nu jau arī pats latviešu vārtsargs publiski ir pateicis, ka ir pieprasījis maiņas darījumu. Neskatoties uz to, ka latvieša aģents pēcāk šos vārtsarga vārdus mēģināja uzdot par pārteikšanos, mediju virsrakstos Merzļikina vārdi jau bija citēti.

Maiņas darījums šobrīd šķiet neizbēgams. Abi apskatnieki savā publikācijā izcēluši četras komandas, kurās varētu nonākt Merzļikins.

  • Ņūdžersijas "Devils" - kā norāda apskatnieki, "Devils" šosezon ir reāla čempionu titula pretendente, bet tai jāuzlabo vārtsarga pozīciju, lai sasniegtu pašu augstāko virsotni.
  • Karolīnas "Hurricanes" - arī šis klubs pēc Porclaina un Greindžera domām ir līdzīgā situācijā kā "Devils".
  • Detroitas "Red Wings" - apskatnieki šaubās vai Detroitas vienība ilgtermiņā varēs paļauties uz Aleksu Lionu, kurš lielāko daļu karjeras ir aizvadījis AHL.
  • Čikāgas "Blackhawks" - kamēr augstāk minētās trīs vienības ir tā saucamās "play-off" komandas, kurām šobrīd nepieciešams uzlabojums vārtsarga pozīcijā, "Blackhawks" Merzļikinu iegūtu ar domām par nākotni. Porclains un Greindžers uzskata, ka "Vanagu" pašreizējie vārtu vīri Arvīds Zēderbolms un Drū Komeso vēl nav gatavi uzņemties pirmā vārtsarga lomu.

Tomēr apskatnieki ir diezgan skeptiski par "Blue Jackets" iespējām latvieti aizmainīt šosezon. Viņuprāt, savu artavu šo problēmu palielināšanai ir devis arī pats vārtsargs.

""Blue Jackets" ģenerālmenedžerim Jarmo Kekalainenam nebūs viegli aizmainīt Merzļikinu un viņa līgumu līdz 2026./2027. gada sezonai ar vidējo algu 5,4 miljonu apmērā. Bet tā ir tika daļa problēmas. Merzļikinam ir neuzticama un nepatstāvīga vārtsarga reputācija... Tās nav vadošā vārtsarga īpašības," teikts apskatnieku publikācijā.

Merzļikins gadu gaitā ir iemantojis visai ekscentriska hokejista slavu. Faniem tas, protams, lielākoties ir ļoti saistoši, bet, kā izceļ apskatnieki, šī reputācija var atbaidīt citas komandas.

"[Pēdējie izteikumi] ir daļa no gara izdarību kopuma. Toma Vilsona incidents, kad Merzļikins "Captials" uzbrucēju iegrūda vārtos un sāka sist, [vadībai] nepatika. Tāpat kā vairāki Merzļikina izteikumi medijos, kad viņš ir kritizējis sev apkārt esošo spēlētāju sniegumu. Tas NHL ir tabu," norāda apskatnieki.

Merzļikins nesenajā "Blue Jackets" mačā pret Vankūveras "Canucks" pēc vairāku nedēļu pauzes atgriezās vārtos un ar 90% atvairītu pretinieku metienu sekmēja savas komandas uzvaru pēcspēles metienu sērijā. Domājams, ka latviešu vārtsargam vajadzēs vairākus šādus un labākus mačus, lai NHL tirgū aktualizētu citu komandu interesi par sevi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu