FOTO un VIDEO Krievijas federālajā apgabalā turpinās protesti. Aiztur cilvēkus (4)

Apollo.lv
Papildināts 15:38, 19. janvāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/Stringer

Krievijas Federācijas Baškortostānas republikas galvaspilsētas Ufas centrālajā laukumā izgājuši vairāki simti cilvēku. Daļa no cilvēkiem dziedāja baškīru dziesmas. Krievijas drošības spēki aizturēja vairākus protestētājus, tai skaitā cilvēku ar Baškortostānas karogu, vēsta raidorganizācija RFE/RL.

Protesti Baškortostānā sākās šonedēļ, kad vietējam vides aktīvistam Failam Alsinovam tika piespriests četru gadu cietumsods apsūdzībās par "rasistiskiem izteikumiem".

Vairāk nekā 3000 cilvēku sapulcējās pie tiesas nama Baimakā, lai atbalstītu aktīvistu. Drošības spēki pret protestētājiem lietoja asaru gāzi un trokšņa granātas, dauzīja protestētājus ar stekiem. Apmēram 20 protestētāji vērsās pēc medicīniskās palīdzības.

Tā bija viena no lielākajām demonstrācijām Krievijā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pirms diviem gadiem.

RFE/RL norāda, ka aizturēto vidū ir sieviete, kurai bija plakāts ar citātu no Alsinova uzrunas, kā arī cilvēks ar Baškortostānas karogu. 

Krievijas drošības struktūru pārstāvji gan apgalvo, ka formāli neviens neesot ticis aizturēts, tie esot tikai "pavadījuši" vairākus cilvēkus prom no laukuma. 

Foto: Reuters/Stringer

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi kriminālprocesu par masu nekārtību organizēšanu un dalību tajās, kā arī par spēka pielietošanu pret valsts struktūru pārstāvjiem. Deviņiem protestētājiem tika noteikts arests uz astoņām līdz 15 diennaktīm par nepakļaušanos policijai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu