Porziņģim galvenais ir komandas uzvaras, nevis dalība NBA Visu zvaigžņu mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: Bob DeChiara/USA TODAY Sports via Reuters Con

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim galvenais ir Bostonas "Celtics" uzvaras, nevis iespēja pašam tikt piedalīties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, piektdien sarunā ar medijiem atzina sportists.

"Celtics" piektdien (sestdien plkst.2.30 pēc Latvijas laika) mājās tiksies ar pašreizējo NBA čempioni Denveras "Nuggets", kuras rindās spēlē viens no līgas labākajiem basketbolistiem Nikola Jokičs.

"Tāda līmeņa spēlētāju tu vari tikai nedaudz ierobežot. Redzēsim, uz ko esam spējīgi," teica Porziņģis.

Tāpat latviešu basketbolists atzina, ka visi pret Jokiču cenšas spēlēt fiziski. Tāpat kā Jokičam, arī Porziņģim esot saskrāpētas rokas no ciešām divcīņām ar pretiniekiem.

"Neskatoties kurā pozīcijā spēlē, ja tev pievērš lielu uzmanību, diezgan droši kāds tevi saskrāpēs. No otrās sezonas man ir liela rēta, visi domā, ka tā ir no operācijas, taču ieguvu to spēlē. Tāpēc arī valkāju aizsargu. Visi tiekam saskrāpēti, bet viņam vienmēr rokas ir sarkanas. Viņš prot labi izmantot savu augumu un nepieciešami vairāki spēlētāji, lai viņu ierobežotu," stāstīja Porziņģis.

Nedēļu pirms NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma beigām Porziņģis ir sestajā vietā Austrumu konferences garo spēlētāju konkurencē. Ja viņu neizvēlēsies līdzjutēju balsojumā, pastāv iespēja, ka latvietis tiks izraudzīts kā viens no rezervistiem.

"Koncentrējos tikai uz uzvarām. Ja esam pirmie līgā, pārējais viss nāks pats par sevi. Tagad vairs tas nav tik būtiski, kā karjeras pirmsākumos, kad vēlējos sevi salīdzināt ar citiem," par iespējām spēlēt NBA Visu zvaigžņu mačā teica Porziņģis.

Labās kājas ceļgala iekaisuma dēļ Porziņģis nepiedalījās iepriekšējā "Celtics" cīņā, taču latvietis jūtas labi un piektdien grasās atgriezties laukumā. "Medicīnas personāls vienmēr ir piesardzīgs un uz visu skatās ilgtermiņā," teica Porziņģis.

Šosezon Porziņģis 30 mačos vidēji 30 minūtēs guvis 19,1 punktu, izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas zem groziem, atdevis divas rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,8 metienus.

"Celtics" ar 32 uzvarām 41 spēlē ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu