Pēc okupantu "gaļas viļņu" uzbrukumiem Ukrainas karalaukā atstāti simtiem sasalušu līķu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Karalaukā pēc Krievijas armijas īstenotajiem "gaļas viļņu" uzbrukumiem, kas īpaši intensīvi notiek Avdijivkas frontē, paliek simtiem sasalušu krievu karavīru līķu. Krievija tos atsakās savākt, ziņo ASV izdevums "Business Insider". 

Par to raidsabiedrībai CNN liecinājis kāds ukraiņu snaiperis ar segvārdu "Bess". "Viņi vienkārši guļ sasaluši. Neviens viņus nevāc. Izskatās, ka viņiem netiek dotas konkrētas pavēles, viņi vienkārši dodas nāvē," teica Bess.

Tā saukto "gaļas uzbrukumu" ietvaros okupanti vairākos viļņos uz ukraiņu pozīcijām bez jebkāda atbalsta sūta slikti apmācītus karavīrus. To mērķis ir pārmērīgi noslogot Ukrainas aizstāvjus.

Eksperti norāda, ka šāda taktika karā tiek pielietota bieži. Tajā piedalīties atteikušies vairāki Krievijas armijas īpašo vienību karavīri, tostarp desantnieki un jūras kājinieki.

Krievijai ar "gaļas uzbrukumiem" nav izdevies gūt būtisku progresu nevienā frontē. Cits kareivis raidsabiedrībai norāda, ka okupanti Avdijivkā pastāvīgi papildina savas rindas ar jaunām slikti apmācītu karavīru vienībām.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu