Nīderlandē aizdomās par Krievijai noteikto sankciju apiešanu aiztur trīs personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Izmeklējot Krievijai piemēroto sankciju apiešanu, Nīderlandē aizturēti trīs cilvēki, otrdien paziņojusi prokuratūra.

Izmeklēšana vērsta pret starptautisku tīklu, kas apgāja sankcijas, ko Eiropas Savienība (ES) piemērojusi Krievijai par atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Varasiestādes 9.janvārī veica kratīšanu 14 adresēs. Operācijā piedalījās Nīderlandes, Igaunijas, Latvijas, Vācijas un Kanādas varasiestādes. Nīderlandes izmeklētāji koordinēja operāciju ar Eiropas Savienības tieslietu organizāciju "Eurojust" un Eiropolu.

Trīs aizdomās turētie - divi vīrieši 56 un 57 gadu vecumā un 54 gadus veca sieviete - tika aizturēti Nīderlandē, paziņoja Nīderlandes varasiestādes, bet tās neatklāja šo personu vārdus un tā uzņēmuma nosaukumu, ar kuru viņi bija saistīti.

Nīderlandes varasiestādes sāka izmeklēšanu pagājušā gada beigās un atklāja "uzņēmumu tīklu, kas tika izmantots, lai apietu eksporta aizliegumu," teikts "Eurojust" paziņojumā. Izmeklēts tika tādu tehnoloģiju un laboratorijas iekārtu eksports, kas var tikt izmantotas militāriem mērķiem, atklāja "Eurojust", norādot, ka saskaņā ar ES noteiktajām sankcijām šāds eksports ir nelikumīgs.

Tīkla kodols bija Nīderlandē reģistrēts uzņēmums, kas, kā norādīja "Eurojust", tika izveidots 2017.gadā "elektrotehnisko un laboratorijas iekārtu, kā arī citu preču importam, eksportam un pārdošanai".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu