Slovākijas premjers, kurš apšaubīja Ukrainas suverenitāti, ieradies kara plosītajā valstī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico trešdien ieradies vizītē Ukrainā, kur tikās ar kaimiņvalsts premjerministru Denisu Šmihaļu.

Šmihaļs sacīja, ka Kijiva vēlas pragmatiskas attiecības ar Slovākiju, lai gan Fico provokatīvie izteikumi ir radījuši zināmu spriedzi. Slovākijas premjers tikai dažas dienas pirms vizītes Ukrainā apšaubīja Ukrainas suverenitāti un aicināja panākt kompromisu ar Krieviju.

"Neraugoties uz domstarpībām, mēs plānojam veidot jauna pragmatisma politiku" attiecībās ar Slovākiju, sacīja Šmihaļs, kurš tikās ar Fico pierobežas pilsētā Užhorodā. Šmihaļs pauda cerību, ka tikšanās ar Fico pavērs jaunu lappusi abu valstu attiecībās.

"Protams, ir daži jautājumi, par kuriem mums var būt atšķirīgi viedokļi, tāda ir dzīve," tikšanās laikā sacīja Fico, piebilstot, ka viņš ir uzaicinājis Šmihaļu apmeklēt Slovākiju.

Kā pēc tikšanās pavēstīja Šmihaļs, Slovākija atbalstīs Eiropas Savienības programmu, kas paredz 50 miljardu eiro piešķiršanu Ukrainai.

Turklāt Fico apliecināja pilnīgu atbalstu Ukrainas centieniem integrēties Eiropā, uzsvēra Ukrainas premjerministrs.

Tāpat Slovākijas valdība nebloķēs iegādāties ieročus un ekipējumu no Slovākijas uzņēmumiem, uzsvēra Šmihaļs.

Dienu pirms tikšanās Fico žurnālistiem sacīja, ka dzīve Kijivā rit normāli, lai gan dažas stundas pirms tam Krievija ar raķetēm apšaudīja pilsētu, ievainojot gandrīz divus desmitus cilvēku.

Fico arī izteicās, ka karam Ukrainā nav militāra risinājuma. Viņš sacīja, ka Ukrainai nāksies atteikties no kādas teritorijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu