Eiduka finišē 22. vietā Pasaules kausa sacensībās 20 kilometros brīvajā stilā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka svētdien Šveicē finišēja 22. vietā Pasaules kausa distanču slēpošanā 20 kilometru sacensībās brīvajā stilā ar kopēju startu.

Vadošā grupa sāka šķelties pēc vairāk nekā pusdistances un pie 12,5 kilometru atzīmes Eiduka bija priekšgalā grupai, kurā bija sportistes aiz 20.pozīcijas. Vēlāk priekšā šai grupai bija citas sportistes, bet finišā latviete bija otrā ātrākā no sekotājām, par divām sekundes desmitdaļām piekāpjoties čehietei Kateržinai Janatovai.

Uzvaru izcīnīja amerikāniete Džesija Diginsa, kura finišēja 45 minūtēs un 26,3 sekundēs, par sešām sekundes desmitdaļām pārspējot zviedrieti Frīdu Kārlsoni un par divām sekundēm - mājinieci Nadīni Fēndrihu.

Eiduka finišēja vienu minūti un 40,8 sekundes pēc uzvarētājas, bet labāko divdesmitnieks bija gandrīz pusminūtes attālumā. Latvietes rezultāts bija 51,76 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Diginsai uzvara ļāva nostiprināties Pasaules kausa kopvērtējumā, kur amerikāniete iekrājusi 999 punktus. Par 183 punktiem mazāk ir viņas tautietei Rouzijai Brenanai un 191 punktu mazāk guvusi vāciete Viktorija Karla - viņas šodien bija attiecīgi septītajā un 11.pozīcijā. Eiduka ar 295 punktiem ir 23.vietā.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu