Notikusi pirmā tiesas sēde krimināllietā par Līvaja Amareina un viņa vīra piekaušanu Daugavpilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līvajs Amareins Daugavpilī dažas dienas pēc piekaušanas.
Līvajs Amareins Daugavpilī dažas dienas pēc piekaušanas. Foto: Apollo.lv

29. janvārī Latgales rajona tiesā Daugavpilī notika pirmā tiesas sēde kriminālprocesā saistībā ar Līvaja Amareina un viņa vīra piekaušanu Daugavpilī 2023. gada maijā. 

Kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas, 48.panta 12. un 14.punkta, tas ir, huligānisms, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam un izdarīts alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē rasistisku, nacionālu, etnisku vai reliģisku motīvu vai sociālā naida dēļ.

Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Līvajs Amareins pēc pirmās tiesas sēdes portālam Apollo.lv saka: "Gribētos, lai tas viss notiktu ātrāk, birokrātiskā elle jau ir apnikusi, pārāk ilgi tas viss jau notiek. Nākamā tiesas sēde notiks 26.martā, pēc tam vēl 11.aprīlī. Esam noguruši."

Stāsts par Līvaja un viņa vīra brutālo piekaušanu Daugavpilī 4. maijā ieguva lielu atbalsi sabiedrībā. Apollo.lv jau vēstījis, ka pēc pirmās notikuma izmeklēšanas policija kriminālprocesu izbeidza, taču Līvajs ar vīru šo lēmumu pārsūdzēja, plaši informējot masu medijus. Vēlāk lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu tika atcelts. 2023. gada 1. novembrī, tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Latgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu.

Pēc uzbrukuma, kurā Līvajs saņēma vairāk nekā 20 sitienus pa galvu, viņam joprojām ir nopietnas veselības problēmas. Pirms tiesas sēdes Līvajs Amareins vietnē X rakstīja: "Prasīsim morālo kompensāciju, man 10 000€, vīram 5000€. Personīgi uzskatu ka vajadzētu vēl vairāk, bet jau ir saprotams, ka mūsu valstī cilvēka dzīvē un veselība daudz nemaksā."

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu