Nākamnedēļ suminās labākos Rīgas skolēnus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas 88. vidusskolas skolēni Zinību dienas svētkos.
Rīgas 88. vidusskolas skolēni Zinību dienas svētkos. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamotrdien, 6.februārī, Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde" pasākumā "Rīgas skolēns 2023. Mēs lepojamies!" tiks sumināti Rīgas pašvaldības skolu pagājušā gada labākie skolēni, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Skolēniem tiks pasniegti Rīgas domes Pateicības raksti, kā arī grāmata "100 pastaigu takas Latvijā".

Pasākums "Rīgas skolēns 2023. Mēs lepojamies!" notiks pirmo reizi. Ikvienai Rīgas pašvaldības skolai bija iespēja izvirzīt vienu skolēnu, kura sasniegtais un paveiktais personīgā izaugsmē un skolas attīstībā būtu novērtējams ar pašvaldības apbalvojumu.

Skolu izvirzītie skolēni Rīgas domes apbalvošanai tiks sveikti par labiem, teicamiem un izciliem mācību sasniegumiem, par izglītojamā izaugsmi mācību darbā, par augstiem sasniegumiem mākslinieciskajā pašdarbībā, mūzikā, kultūrā, par augstiem sasniegumiem sportā, par būtisku ieguldījumu skolas attīstībā un skolas tēla popularizēšanā, par pilsonisko līdzdalību un iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā.

Skolēni tiks sveikti par sasniegumiem karjeras izglītībā un par jauniešu neformālās mācīšanās pasākumu un aktivitāšu organizēšanu.

Skolēnu godināšanas mērķis ir veicināt skolēnu mācīšanās motivāciju un mērķtiecīgu izaugsmi, sekmēt kvalitatīvu zināšanu un prasmju apguvi, sadarbību un konkurētspēju, kā arī attīstīt skolēnu radošās un mākslinieciskās spējas un atbalstīt izglītojamo pilsonisko līdzdalību un iesaistīšanos ārpusstundu aktivitātēs.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA), Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina ("Par") un Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Ivars Balamovskis.

Pasākumu vadīs LTV raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" vadītājs Kaspars Ozoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu