Fjūrija grūtākās cīņas pretinieks nosauc divus iemeslus, kāpēc Usiks uzvarēs ilgi gaidītajā supercīņā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters Connect/Scanpix

Bijušais amerikāņu bokseris Stīvs Kaningems sarunā ar "iFL TV" izcēla divus iemeslus, kāpēc Oleksandrs Usiks maija cīņā pret Taisonu Fjūriju izcīnīs uzvaru.

47 gadus vecais Kaninghems savas profesionālās karjeras laikā ringā tikās ar Taisonu Fjūriju. Amerikānim britu pat izdevās nosūtīt nokdaunā, tomēr cīņā uzvarēt viņš nespēja.

Fjūrijs 2018. gadā, viesojoties "Joe Rogan Experience" podkāstā, norādīja, ka duelis pret Kaninghemu bijis grūtākais viņa karjerā.

Kaninghems par gaidāmās supersmagā svara divīzijas čempionu jostu apvienošanas cīņas favorītu uzskata Usiku. Viņaprāt, tam ir divi iemesli.

"Pirmais iemesls ir Usika meistarība un viņa prasmes. Tās ir nesalīdzināmā līmenī. Viņam ir neparastas kustības. Viņš ringā domā citādāk un uzbrūk no leņķiem. Viņš piedāvā paša augstākā līmeņa boksu, kādu šobrīd varam vērot. Usiks var trāpīt sitienus, kuri var pamatīgi izjaukt Fjūrija ritmu," sacīja Kaningems.

Kā otro aspektu, kāpēc pārāks varētu būt ukrainis, Kaningems izceļ ko mazāk pieminētu - Usika menedžmentu.

"Viņu menedžē Egiss [Klimass]. Tas ir Eiropas un visas pasaules "smagsvars". Egiss ir izveidojis karjeru, aizstāvot savus cīkstoņus," norādīja bijušais bokseris.

Viņaprāt, Fjūrijam Klimasa autoritātes dēļ ar sev ierastajiem gājieniem neizdosies tikt sveikā cauri.

"Mēs visi zinām, ka Fjūrijs izmanto stratēģijas, kuras ir uz robežas. Es neteiktu, ka tās ir nelegālas, bet gan uz robežas, jo viņš līdz šim vēl nav ticis diskvalificēts. Tās Fjūrijam dod priekšrocību, jo viņš ir garš un smags.

Viņš uzņem pāris sitienus, nobloķē tos un tad uzguļas uz pretinieka pleciem. Viņš to darīja pret mani, viņš to darīja pret Vailderu. Viņš tā rīkojas pret bokseriem, kurus vajag nogurdināt. Nedomāju, ka Egiss un komanda pieļaus, ka Fjūrijs šādi varēs rīkoties nesodīts," sacīja Kaningems.

37 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt Fjūrijs profesionālajā karjerā nav cietis zaudējuma rūgtumu, 35 aizvadītajās cīņās izcīnot 34 uzvaras. Vienu reizi viņš cīnījies neizšķirti pret Deonteju Vailderu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu