Izraēlas armija slimnīcā Gazas josla sagūstījusi 20 teroristus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas armija Gazas joslā 4. februārī.
Izraēlas armija Gazas joslā 4. februārī. Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES

Pēc karavīru nosūtīšanas uz slimnīcu Gazas joslas dienvidos Izraēla 16. februārī paziņojusi, ka tur sagūstīti vairāk nekā 20 cilvēki, kas varētu būt saistīti ar 7.oktobra slaktiņu.

"Karavīri slimnīcā atklāja ieročus un desmitiem terorismā aizdomās turētos, arī vairāk nekā 20 teroristu, kuri piedalījās 7.oktobra slaktiņā," paziņoja Izraēlas armija.

Militārā operācija Hānjūnisas pilsētas Nasera slimnīcā turpinās, piebilsts paziņojumā, norādot, ka darbības pamatā ir armijas izlūkošanas informācija, ka liecina, ka "no slimnīcas tiek veikta "Hamās" teroristiskā darbība".

""Hamās jau iepriekš ir izmantojis slimnīcu kā palaišanas platformu mīnmetēja šāviņu izšaušanai, arī pagājušajā mēnesī "Hamās" uzbrukumā, ko atklāj Izraēlas Aizsardzības spēku radara attēli," paziņoja Izraēlas armija, detalizētāku informāciju nesniedzot.

Reida laikā Izraēlas armija atradusi mīnmetēja šāviņus, granātas un citu "Hamās" bruņojumu.

Ceturtdien sāktais reids Hānjūnisas pilsētas Nasera slimnīcā, kas ir viena no lielākajām medicīnas iestādēm Gazas joslā un viena no nedaudzajām, kas tur vēl darbojas, tiek veikts pēc tam, kad pie šis slimnīcas vairākas dienas bija notikušas kaujas starp Izraēlas armiju un "Hamās" kaujiniekiem.

Izraēla, kas apsūdzējusi "Hamās" kaujiniekus slimnīcu izmantošanā militāriem mērķiem, paziņoja, ka tā veic "precīzu un ierobežotu operāciju" šajā slimnīcā un ka pacientiem vai personālam "nav pienākuma" evakuēties.

Izraēlas armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari norādījis, ka ir "ticami izlūkošanas dati no vairākiem avotiem, tai skaitā no atbrīvotajiem ķīlniekiem, kas norāda, ka "Hamās" turējis ķīlniekus Nasera slimnīcā Hānjūnisā un ka tur var būt mūsu ķīlnieku līķi".

Tomēr vēlāk ceturtdien tika apstiprināts, ka "pagaidām vēl nav atrasti pierādījumi", ka slimnīcā joprojām atrodas ķīlnieki.

Tiek uzskatīts, ka Gazas joslā vēl atrodas ap 130 no ķīlniekiem, kurus "Hamās" sagrāba 7.oktobra uzbrukumā Izraēlai un aizveda uz Gazas joslu. Izraēla uzskata, ka 30 no šiem ķīlniekiem jau ir miruši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu