Par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot 19 nelegālos imigrantus Ukrainas pilsonim piespriež četrus gadus cietumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesas sēde. Ilustratīvs attēls.
Tiesas sēde. Ilustratīvs attēls. Foto: Apollo

Latgales rajona tiesa šonedēļ Ukrainas pilsonim par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot pāri valsts robežai 19 nelegālos imigrantus piespriedusi četrus gadus un sešus mēnešus cietumā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Tāpat tiesa lēma no apsūdzētā valsts labā piedzīt transportlīdzekļa, ar kuru veikts noziedzīgs nodarījums, vērtību, kas ir 6600 eiro, un saglabāt apsūdzētajam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - līdz spriedums stājas likumīgā spēkā.

Apsūdzētais vīrietis pēc viņam pazīstamas personas, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, piedāvājuma piekrita darboties organizētas grupas sastāvā un pildīt pienākumus, kas saistīti ar personu nelikumīgu pārvietošanu no Latvijas robežas līdz citai vietai Latvijā, lai turpmāk migrantus nogādātu Vācijā.

Par katru pārvadāto personu viņam solīja samaksāt 100 ASV dolāru. Apsūdzētais ar kravas mikroautobusu ieradās viņam norādītajā vietā Krāslavas novadā, Dagdas pagastā, kur automašīnā uzņēma piecus Somālijas pilsoņus un 14 Jemenas pilsoņus bez derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Vēlāk braucējus aizturēja Valsts robežsardze.

Apsūdzētajiem piespriesto soda veidu un mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs, tāpēc ar piespriesto sodu prokurors ir apmierināts.

Apsūdzētajam spriedumu vēl iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu