Latvija varētu pievienoties Čehijas iniciatīvai par munīcijas iepirkšanu Ukrainas vajadzībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Ministru prezidente Evika Siliņa. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Valdība šobrīd vērtē iespēju pievienoties Čehijas vadītajai starptautiskajai iniciatīvai iegādāties un nosūtīt Ukrainai munīciju, 5. martā pēc valdības sēdes medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Latvija vienmēr ir atbalstījusi praktisku palīdzību Ukrainai, un mēs labprāt piedalāmies iniciatīvās, kas veicina praktisku palīdzību," pauda Siliņa.

Par to, kad tieši un kādā veidā Latvija varētu pievienoties, Aizsardzības ministrija ziņošot atsevišķi, norādīja Ministru prezidente.

Atsaucību iniciatīvai pauda arī aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P). Viņš sacīja, ka Latvija šajā jautājumā šobrīd "ir procesā". Vienlaikus Aizsardzības ministrija ir "apņēmības pilna izmantot šo formātu, lai kopā ar sabiedrotajiem piegādātu artilērijas lādiņus Ukrainai".

Sprūds atgādināja, ka Latvija ir viena no līderiem militārā atbalsta sniegšanā Ukrainai, kā arī jau iepriekš tai piegādājusi lielkalibra lādiņus.

LETA jau vēstīja, ka Lietuva pievienosies Čehijas vadītajai starptautiskajai iniciatīvai iegādāties un nosūtīt Ukrainai munīciju, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Saskaņā ar šo iniciatīvu valstis piedalās kopīgā munīcijas iegādē un nodošanā Ukrainai, apzinot potenciālos munīcijas krājumus vai ātras ražošanas avotus iegādei, informēja Lietuvas premjerministres preses pārstāvji.

Čehija februāra beigās paziņoja, ka tai ir starptautisks atbalsts, tostarp no Kanādas un Dānijas, lai finansētu ātru simtiem tūkstošu munīcijas vienību iegādi Ukrainai no trešajām valstīm.

Tāda iniciatīva tika ierosināta saistībā ar to, ka Eiropas Savienība neizpildīja savu solījumu līdz 1.martam nosūtīt Ukrainai vienu miljonu artilērijas šāviņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu