"Nekavējoties apturēta rūpnīcas darbība." Atkritumu pārstrādes uzņēmums par traģēdiju Liepājas pusē (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Eco Baltia vide" atkritumu savākšanas automašīna.
SIA "Eco Baltia vide" atkritumu savākšanas automašīna. Foto: Toms Koklītis/LETA

Šodien ap plkst. 11 šķirošanas rūpnīcā "Skudras" uz otrreizējo materiālu šķirošanas līnijas uzņēmuma darbinieki, kuri nodrošina manuālu šķirošanas procesu, atrada mazuļa ķermeni. Nekavējoties tika apturēta rūpnīcas darbība un izsaukta Valsts policija. Tālākais process nodots policijas rīcībā, vēsta SIA "Eco Baltia vide" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Alise Zvaigzne.

"Tā kā rūpnīcā šķirotie atkritumi nonāk no vairākiem Kurzemes reģioniem, nevaram spriest par to sākotnējo lokāciju. Šķirošanas rūpnīcā "Skudras" tiek veikta visu reģionā savākto atkritumu šķirošana pirms to noglabāšanas poligonā. Ņemot vērā izmeklēšanas procesu, plašāku informāciju par konkrēto situāciju pagaidām komentēt nevaram," norāda Zvaigzne.

Uzņēmuma darbinieki, kuri bija liecinieki šai situācijai, vadoties pēc pašsajūtas, tika aicināti doties mājās vai pieteikt brīvas tuvākās dienas, kā arī pēc nepieciešamības viņiem tiks nodrošināta psiholoģiskā palīdzība, norādīja Zvaigzne.

Jau ziņots, ka 7. martā Valsts policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā, Grobiņas pagastā atkritumu poligonā, iespējams, atrasts zīdaiņa līķis. Valsts policija ieradās notikuma vietā un informācija apstiprinājās – atkritumu poligona šķirošanas punktā atrasts jaundzimušā – meitenes līķis.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas "Noziegumi pret personas veselību" un tiks nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu jaundzimušā nāves iemeslu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu