Baidens pavēl ASV armijai izveidot pagaidu ostu Gazā palīdzības piegādēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: Shag 7799/Shutterstock

ASV prezidents Džo Baidens ir pavēlējis ASV armijai izveidot Gazas joslā pagaidu ostu humānās palīdzības piegādēm, ceturtdien paziņoja ASV amatpersonas.

Ir gaidāms, ka Baidens paziņos par šo pagaidu ostu savā uzrunā ASV Kongresam ceturtdienas vakarā. Tas liecina par politisko spiedienu, kas tiek izdarīts uz Baidenu viņa nelokāmā atbalsta Izraēlai dēļ apstākļos, kad Gazas joslā saasinās humānā krīze.

"Mēs negaidām uz izraēliešiem. Šis ir moments Amerikas vadībai," viena no ASV amatpersonām sacīja reportieriem.

Amatpersonas uzsvēra, ka paziņojums par pagaidu ostu nenozīmē ASV karavīru ievešanu Gazas joslā, jo militārais personāls paliks krasta tuvumā, kamēr sabiedrotie pārvaldīs operācijas krastā.

"Šī osta, kuras galvenā pazīme ir pagaidu muliņš, sniegs iespēju katru dienu piegādāt papildus simtiem palīdzības kravu," reportieriem sacīja ASV administrācijas augsta amatpersona.

ASV amatpersonas atzina, ka šīs "iespējas plānošanai un izpildei būs vajadzīgas vairākas dienas" un tas ietvers jūras palīdzības koridoru no Kipras.

Ir gaidāms, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena piektdien ieradīsies Kiprā uz sarunām par plānoto koridoru, kura izveidošanu Kipras valdība centusies panākt vairākus mēnešus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu