Kādreizējā Valsts prezidenta padomniece: Sievietei jābūt pieprasošai un jāiedvesmo vīrieti rūpēties par ģimeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Juriste, kādreizējā Valsts prezidenta padomniece, jogas pasniedzēja Sandra Sondore raidījumā "Zilonis studijā" apsprieda jautājumu par pienākumu sadalījumu ģimenē.

Sondore uzskata, ka vīrietim ir jābūt ģimenes garīgajam līderim.

"Ir jābūt tam lielajam mērķim, uz kuru vīrietis ved visu savu ģimeni. Diemžēl mūsdienās tā vairs nav, jo sievietes apmeklē dažādus seminārus, retrītus, garīgās izaugsmes treniņus, un vīrieši ir vairāk aizņemti ar to, lai nodrošinātu iztiku. Bet principā vīrietim ir jābūt tam, kurš redz to lielo jēgu un mērķi.

Sievietei ir svarīgas attiecības. Sieviete pat uz darbu iet attiecību dēļ. Sievietes virzītājspēks ir attiecības - ģimenē, harmonizēt šo enerģētisko vidi ģimenē,

un viņa var darīt jebkurus darbus, bet svarīgi, lai viņa tos dara kā sieviete, nevis kā vīrietis, kopējot," viedokli pauž jogas pasniedzēja.

Viņa gan uzsver, ka sievietes noteikti nav mazāk kvalificētas un daudzos darbos pat esot psihoemocionāli izturīgākas par vīriešiem. Arī viņa pati neietilpstot to sieviešu kategorijā, kuras laiku pavada mājās un tikai audzina bērnus.

"Ņemam par piemēru, ja sieviete ir valsts vadītāja, tad viņa vada šo valsti vai sabiedrību kā māte, nevis kopējot vīrieti. Tā ir mazliet atšķirīga pieeja, kādā veidā sieviete izpaužas sociālā vidē un sociālās lomās," tā jogas pasniedzēja.

"Sievietes dabā ir būt attiecībās," piebilda Sondore.

 Laikā, kad viņa bijusi Valsts prezidenta padomniece un juriste, vislielākais atbalsts un "miera osta" bijis viņas vīrs. 

Sondore arī komentēja faktu, ka mūsdienās vairs nav "dzimtu" princips, kad dažādu paaudžu sievietes sanāk kopā un nodod viena otrai zināšanas par dažādiem tematiem un bērnu audzināšanu. "Tas modelis, ka mēs dzīvojam katrs savā atsevišķā šūniņā, man šķiet nav ļoti iedvesmojošs, un mēs zaudējam ļoti daudz to viedumu, ko mums varētu nodot mūsu vecvecāki, vecāki. Jo psiholoģiski sievietei ir ļoti grūti."

"Ja tā varētu sadalīt tās lomas, tad sievietei ir jābūt tai, kura iedvesmo vīrieti kustēties, un viņa vienmēr ir deficīta pozīcijā, viņa vienmēr būs pieprasoša un rādīs to lauku, lai vīrietim būtu kaut kas jādara.

Viņa to var darīt caur iedvesmu kā draugs vai sieviete ar savām kvalitātēm, kas iedvesmo vīrietim iet un cīnīties un rūpēties par ģimeni un, galu galā, augt pašam, lai viņa viņu cienītu kā garīgo līderi. Un otrs - viņa to var darīt no deficīta pozīcijas, tas, ko mēs saucam par zāgēšanu, kas grauj attiecības," tā Sondore.

Vairāk skaties raidījumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu