Nikolato uzskata, ka futbola izlases darbs ir cieši sasaistīts ar vietējo klubu veikumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālās futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato
Latvijas Nacionālās futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlases darbs ir ļoti atkarīgs no Latvijas klubu darba, ceturtdien preses konferencē sacīja jaunais valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato.

Itāļu speciālists atzina, ka ir grūti panākt konkurētspējīgu izlasi, ja nav konkurētspējīgu klubu. "Tas ir pats par sevi saprotams, ka izlases darbs ir ļoti atkarīgs no klubu darba. Līdz ar to viens no maniem un arī federācijas mērķiem ir veidot sadarbību tieši ar klubiem," pauda treneris.

"Mūsu visu kopīgais mērķis ir strādāt pie tā, lai uzlabotu Latvijas futbolu, sniegumu čempionātā. Un tam es veltīšu ļoti lielu uzmanību - mums jau ir bijusi tikšanās arī ar klubu treneriem un klubiem, lai dalītos šajā pieredzē," atklāja Nikolato.

Tāpat Nikolato norādīja, ka viens no izlases trenera galvenajiem uzdevumiem ir nekļūdīties spēlētāju izvēlē. "Tāpēc mēs tieši, klātesoši sekosim līdzi Latvijas čempionātam, jo katram spēlētājam čempionātā ir jāapzinās, ka, ja viņš būs to nopelnījis, viņš var kļūt par daļu no izlases," uzsvēra treneris.

Nikolato izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts februāra sākumā, līgumu noslēdzot uz diviem gadiem.

Pašlaik 57 gadus vecais Nikolato iepriekšējos septiņus gadus strādāja ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Viņa vadībā Itālija vienreiz Eiropas U-19 čempionātā ieguva otro vietu, finālā papildlaikā ar 3:4 piekāpjoties Portugālei. 2019.gadā viņš ar Itālijas izlasi FIFA U-20 Pasaules kausā ieguva ceturto vietu. Aizvadītajā vasarā viņa vadītā Itālijas U-21 izlase Eiropas čempionātā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, un ar to speciālists beidza savu septiņus gadus ilgo darbu ar itāļu jauniešiem.

Nikolato vadībā Latvijas izlase pirmās treniņnometne laikā 21.martā Kipras pilsētā Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26.martā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu