"Viņi sniedz svarīgu izlūkošanas informāciju." Izraēla ziņo par līdz šim lielāko aizturēto kaujinieku daudzumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas armijas operācijā Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā ir sagūstīti vairāk nekā 350 kaujinieku grupējumu ""Hamās" un "Islāma džihāds" teroristi", ceturtdienas vakarā preses konferencē paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēku preses sekretārs Daniels Hagari.

"Šī ir operācija ar vislielāko teroristu daudzumu, ko mēs esam aizturējuši kopš kara sākuma," sacīja Hagari. Viņš piebilda, ka šī operācija Gazas joslas lielākajā slimnīcā vēl turpinās.

"Viņi padodas, mēs viņus nopratinām, un viņi mums sniedz ļoti vērtīgu un svarīgu izlūkošanas informāciju," sacīja Hagari.

Izraēlas karavīri pirmdienas rītā iegāja al Šifas slimnīcā, lai veiktu operāciju pret palestīniešu teroristu organizāciju "Hamās" un tās infrastruktūru.

Saskaņā ar Hagari teikto slimnīcā līdz šim aizturēti 500 aizdomās turētie, "no kuriem 358 ir "Hamās" un "Islāma džihāda" teroristi".

Starp sagūstītajiem bija trīs teroristu organizācijas "Islāma džihāds" augsta ranga locekļi un dažas augsta ranga "Hamās" amatpersonas.

Hagari sacīja, ka slimnīcā turpinās kaujas. "Ir "Hamās" un "Islāma džihāda" teroristi, kas nolēmuši aizbarikādēties - viņi pašlaik aizbarikādējas traumatoloģijas punkta zonā," teica Hagari.

Armija iepriekš bija paziņojusi, ka operācijā al Šifas slimnīcā četrās dienās likvidēti vairāk nekā 140 teroristi, bet arī nogalināti divi Izraēlas karavīri.

Armija pirmoreiz veica reidu slimnīcas kompleksā pagājušā gada novembra vidū un toreiz tur atrada "Hamās" tuneļu kompleksu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu