Putins uzrunā Krievijas iedzīvotājus vien 19 stundas pēc terorakta Maskavā (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins uzrunājis valsts iedzīvotājus un nosodījis piektdienas teroraktu Maskavas koncertzālē "Krokus Siti Holl" vien 19 stundas pēc incidenta, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Putins notikušo nosauca par "barbarisku un asiņainu teroraktu" un apsolīja, ka visi uzbrukumā iesaistītie tiks sodīti. 

"Noziedznieki aukstasinīgi un apzinīgi devās nogalināt mūsu pilsoņus un bērnus, tieši tā, kā to okupētajās teritorijās darīja nacisti, kuri gribēja pastrādāt demonstratīvas slepkavības," teica Putins.

Putins norādīja, ka visi četri uzbrucēji atrasti un aizturēti. Viņš apgalvo, ka tie mēģinājuši aizbēgt un devušies uz Ukrainu. Diktators apgalvoja, ka Ukraina palīdzējusi teroristiem šķērsot Krievijas-Ukrainas robežu un iekļūt Krievijā.

Putins piebilda, ka Krievija "identificēs un sodīs katru, kurš stāv aiz teroristiem". 

Jau vēstīts, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir apstiprinājusi 115 cilvēku bojāeju.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". "Islāma valsts" kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram". "Islāma valsts" paziņojumā arī teikts, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

Krievijas varasiestādes uzstāj, ka ir aizturējušas un nopratina 11 cilvēkus, kuru vidū esot visi četri teroraktā tieši iesaistītie teroristi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu