Par Rēzeknes domes mēra vietnieci ievēlē Karīnu Bartkeviču. Viņa noklusē savus uzskatus par Krimu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes pilsētas domes ēka.
Rēzeknes pilsētas domes ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Par Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieci ar valdošās parijas "Kopā Latvijai" balsīm ceturtdien, 28. martā, tika ievēlēta Karīna Bartkeviča, bet opozīcija pameta sēžu zāli vēl pirms balsojuma.

Domes sēdei sākoties, uz to bija ieradušies visi 13 pašvaldības deputāti. Pašvaldības priekšsēdētājs Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai") nosauca vietnieka kandidatūru - Bartkeviču.

Opozīcijas deputāte Ināra Groce (NA/LZP/JV/LRA/LP) lūdza vārdu un uzdeva jautājumu Bartkevičai - "Kam pieder Krima?".

Uz šo jautājumu deputāte atteicās atbildēt, sakot, ka šādam jautājumam nav nekāda sakara ar amatu, uz kuru viņa ir izvirzīta. Viņai esot savi uzskati, bet viņa tos skaļi nepaudīšot.

Šai brīdī pieci opozīcijas deputāti piecēlās un pameta sēžu zāli.

Pēc tam sākās balsošana, kuras rezultātā par Steca izvirzīto kandidāti nobalsoja visi astoņi valdošās partijas "Kopā Latvijai" deputāti.

Bartkeviča Rēzeknes domē ievēlēta no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa", bet pašlaik kopā ar pārējiem domes deputātiem iestājusies bijušā mēra Aleksandra Bartaševiča partijā "Kopā Latvijai".

Bartkeviča ir dzimusi 1990. gadā, viņai ir divi maģistra grādi - Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā iegūts grāds humanitāro un juridisko zinātņu fakultātē un Baltijas Starptautiskajā akadēmijā iegūts grāds uzņemējdarbības vadībā un administrēšanā.

Kā ziņots iepriekš, Rēzeknes domes sēdē, kas notika 22. martā, netika iekļauts jautājums par priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu.

Sēdē piedalījās 12 deputāti, no kuriem par papildjautājuma - domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu - iekļaušanu dienaskārtībā septiņi deputāti balsoja par, bet pieci - pret.

Par Rēzeknes mēru 7. martā deputāti ievēlēja Stecu, kurš tādējādi nomainīja atstādināto partijas biedru Bartaševiču. Par Stecu balsoja astoņi no 12 sēdē klātesošajiem deputātiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu