Latvijas Peldēšanas federācijai būs jauns prezidents

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs.
Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs. Foto: Lita Millere/LETA

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Aivars Platonovs nekandidēs uz trešo termiņu LPF prezidenta amatā, ziņo LPF.

LPF biedru sapulcē ceturtdien Platonovs informēja biedrus, ka ir pieņēmis lēmumu nekandidēt uz trešo termiņu prezidenta amatā, motivējot biedrus laicīgi meklēt un uzrunāt jaunus kandidātus.

Biedri vienojās par LPF pārskata un vēlēšanu sesijas sasaukšanu 26.septembrī. Līdz tam federācijas prezidents būs Platonovs.

"Esmu gandarīts par paveikto aizvadītajos astoņos gados - ar biedru atbalstu mums ir izdevies izveidot finansiāli stabilu, labi pārvaldītu un uzticamu organizāciju, kuras darbības centrālais mērķis ir atbalsts sportistam," biedru sapulcē teica Platonovs.

Viņš uzsvēra, ka ir sakārtota gan organizācijas pārvaldība, uzlabojot valdes un komiteju darbu, gan uzraudzība, pirmo reizi LPF vēsturē nodrošinot arī finansējuma izlietojuma neatkarīgu ārēju auditu.

Viņš atzīmēja, ka Latvija pirmo reizi ir pārstāvēta Eiropas Peldēšanas federācijas komisijās, tiesneši piedalās pasaules un Eiropas čempionātos, Latvijas sportisti trenējas Starptautiskās Peldēšanas federācijas programmās, bet LPF tiek uzticēta nozīmīgu Eiropas mēroga pasākuma rīkošana Latvijā.

Biedru sapulcē vienbalsīgi tika apstiprināts 2023.gada darbības pārskats, LPF aktivitāšu un ieņēmumu un izdevumu plāns 2024.gadam, kā arī apstiprināts 2024.gada pārskata un vēlēšanu sesijas norises datums un vēlēšanu nolikums.

Biedru sapulcē piedalījās 26 no 46 juridiskajiem biedriem, kas sapulces sākumā nobalsoja par biedru kandidātu Saldus sporta skolas un SIA "Jūrmalas peldēšana" uzņemšanu LPF juridisko biedru statusā, sapulci turpinot 28 biedru sastāvā.

Vadības ziņojumā LPF prezidents norādīja, ka 2023.gadā ir izdevies būtiski vairot organizācijas ieņēmumus un pārsniegt 582 000 eiro robežu, ieņēmumu pieaugumam jau otro gadu pārsniedzot 25% slieksni.

Jau trešo gadu pēc kārtas LPF peldēšanas sporta programmā ir tērējusi teju 260 000 eiro, līdzekļus tērējot LPF izlases pamatsastāvā iekļautajiem sportistiem.

Pārskata gadā peldēšanas izlases pamatsastāvā tika iekļauti 32 sportisti dažādās vecuma grupās, kas visa gada garumā piedalījās gan LPF apmaksātās treniņnometnēs ārzemēs un Latvijā, gan arī saņēma materiālu un finansiālu atbalstu treniņu procesa pilnveidei ikdienā.

Sportisko sasniegumu ziņā īpaši tika atzīmēta Ievas Maļukas izcīnītā sestā vieta Eiropas U-23 čempionātā, kā arī mūsu Daniila Bobrova un Ronena Kermana iekļūšana Eiropas čempionāta 25 metru baseinā pusfinālos, izcīnot 15.vietu.

Pārskata periodā deviņas reizes ir laboti Latvijas rekordi, no kuriem Maļukai tika septiņi individuālie rekordi un viens stafetē kopā ar "RBJSS Rīdzene-DSN" kvartetu, bet vēl viens - Valmieras sporta skolas zēnu kvartetam

Tiek minēts, ka pagājušajā gadā pirmoreiz sporta meistara normatīvu izpildīja 15 jaunie peldētāji, kas ir atkārtots labākais rādītājs kopš kritēriju maiņas 2017.gadā, bet Maļuka izpildīja arī starptautiskās klases sporta meistares normatīvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu