VIDEO Krievijā droni uzbrukuši Irānas lidrobotu "Shahed" rūpnīcai. Seši ievainotie (2)

Apollo.lv
Papildināts 09:33, 2. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/NEXTA/"X"

Otrdienas, 2. aprīļa, rītā Tatarstānas republikā Krievijā lidroboti uzbrukuši industriāliem objektiem, tostarp Irānas dronu "Shahed" ražotnei Alabugas speciālajā ekonomiskajā zonā pie Jelabugas, vēsta neatkarīgais Krievijas izdevums "The Moscow Times".  

Republikas gubernators Rustams Minihakovs norāda, ka uzbrukumi fiksēti arī Ņižņekamskā. Viņš uzsvēra, ka bojājumi objektiem abās pilsētās nav būtiski un darbs tajos turpinās, taču ir ievainotie. 

Tāpat divi droni trāpījuši speciālajai ekonomiskajai zonai Alabugas kanālā. Vietējie "Telegram" kanāli ziņo, ka ievainoti divi cilvēki. 

Kremļa ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz operatīvajiem dienestiem, norāda, ka triecienos ievainoti seši cilvēki. 

"Telegram" kanāls "Caution News" norāda, ka dronu triecienos Alabugā nodarīti bojājumi hosteļu kompleksam, kurā izmitināti vietējās universitātes darbinieki un studenti. 

Tatarstāna atrodas aptuveni 1000 kilometru attālumā no Krievijas-Ukrainas robežas. Iepriekš Ukrainas Digitālās transformācijas ministrs Mihailo Fedorovs norādīja, ka ukraiņu speciālisti izstrādājuši dronus, kas spēj sasniegt mērķus vairāk nekā 1000 kilometru attālumā.

Pērnā gada jūlijā Alabugas speciālajā ekonomiskajā zonā pie Jelabugas tika atvērta "Shahed" dronu fabrika. Krievija šos dronus aktīvi izmanto, lai veiktu triecienus pa Ukrainas teritoriju. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu