Francijā pēc jauniešu bandas uzbrukuma netālu no skolas nomiris 15 gadus vecs zēns (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas policija. Ilustratīvs attēls
Francijas policija. Ilustratīvs attēls Foto: SYSPEO/SIPA / SYSPEO/SIPA

Franciju atkal pārņēmis satraukums par vardarbības līmeni valsts skolās pēc tam, kad divi pusaudži kļuvuši par uzbrukumu upuriem. Viens no zēniem miris, ziņo BBC.

15 gadus vecais zēns vārdā Šamsedins piektdien nomira slimnīcā.

Dienu iepriekš viņš kļuva par kādas jauniešu bandas fiziskas vardarbības upuri netālu no viņa skolas Parīzes dienvidu priekšpilsētā.

"Šāda neticama vardarbība kļūst par ikdienu," sacīja pilsētas mērs Žans Marī Vilēns.

Vilēns franču medijiem pastāstīja, ka zēns ceturtdien aptuveni pulksten 16.30 devies mājās pēc mūzikas nodarbības, kad viņa ceļā nostājās jauniešu banda.

Pēc aculiecinieku stāstītā, uzbrucēji, kuri bija noseguši sejas ar balaklavām, viņu situši un spārdījuši.

Viņš tika nogādāts labākajā bērnu slimnīca Parīzē, taču ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Francijas policija slepkavības lietā aizturējusi vienu 17 gadus vecu pusaudzi, paziņojis vietējais prokurors. Policija joprojām meklē pārējos uzbrucējus.

Otrdien citā incidentā dienvidu pilsētā Monpeljē 14 gadus veca meitene vārdā Samara nonāca komā, kad viņa pēc skolas beigām arī piedzīvoja kādas bandas uzbrukumu.

Trīs pusaudži – meitene un divi zēni, kuri ir aptuveni tāda paša vecuma kā Samara – ir arestēti un atzīti par vainīgiem uzbrukumā, paziņoja policija. Samara ir atguvusi samaņu.

Meitenes māte franču medijiem pastāstīja, ka Samaru skolā iebiedējusi cita meitene, jo viņa atteikusies ievērot islāma ģērbšanās noteikumus.

Tomēr prokuratūra savā ziņojumā par uzbrukumu nemin ar reliģiju saistītus iemeslus, norādot, ka strīda iemesls bijis saistīts ar lietotnē "Snapchat" ievietotajiem attēliem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu