Vien pēc diviem gadiem apglabāts viens no pirmajiem Krievijas karavīriem, kurš nosūtīts uz karu Ukrainā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri.
Krievijas karavīri. Foto: Ingrid Pakats/Shutterstock

Kādā šī gada aprīļa rītā Krievijā, Karēlijas republikā apglabāts aizvērts zārks, kurā atrodas 19 gadus vecais Kirils Čistjakovs – viens no pirmajiem Krievijas armijas karavīriem, kurš nosūtīts pilna mēroga iebrukuma operācijā uz Ukrainu. Viņš apglabāts tikai divus gadus pēc nāves, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "The Moscow Times".

Čistjakovs apglabāts Sulažgoras kapsētā, kur apglabāti citi krievu karavīri un algotņu bandas "Vagner" kaujinieki. 

Čistjakova māte mēģināja atrast dēlu pēc tam, kad viņš pirms diviem gadiem Malarohanas ciematā Harkivas apgabalā pazuda karadarbībā. Okupantu spēki to 2022. gada martā ieņēma uz 20 dienām un no turienes veica šāvienus pa Harkivas pilsētu.

Precīzi Čistjakova nāves apstākļi nav atklāti. Malarohanā notika sīva karadarbība un Ukrainas aizstāvji gada beigās atguva kontroli pār ciematu. 

Čistjakovs jau kopš bērnības vēlējies kļūr par karavīru, armijā iestājies 2021. gadā. Īsi pirms pilna mēroga iebrukuma Čistjakovs mātei teicis, ka tiek sūtīts uz Kurskas apgabalu "aizsargāt valsts robežu" un aptuveni uz mēnesi nevarēs ar viņu sazināties. 

Čistjakova māte atzina, ka jaunietis nemaz nezināja par sūtīšanu uz Ukrainu.

Viņa atminas, ka dēlu meklējusi Krievijas morgos un pat prasījusi palīdzību Ukrainas Sarkanajam krustam. 

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 9. aprīļa rītam sasnieguši 449 250 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 850 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 7110 tankus, 13 620 bruņutransportierus, 11 386 lielgabalus un mīnmetējus, 1039 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 753 zenītartilērijas iekārtas, 347 lidmašīnas, 325 helikopterus, 9033 bezpilota lidaparātus, 2065 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 15 181 automobili un autocisternu, kā arī 1868 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu