Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomē turpmāk būs seši valdības pārstāvji (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Valdība otrdien atbalstīja izmaiņas Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes sastāvā, nosakot, ka tajā turpmāk būs seši valdības pārstāvji.

Tostarp padomē būs Ministru prezidents, ekonomikas ministrs, finanšu ministrs, satiksmes ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs un ārlietu ministrs.

Attiecīgi pašreiz padomē darbosies Evika Siliņa (JV), Viktors Valainis (ZZS), Arvils Ašeradens (JV), Kaspars Briškens (P) un Inga Bērziņa (JV). Savukārt, ņemot vērā Krišjāņa Kariņa (JV) atkāpšanos no ārlietu ministra amata, nākamais šī amata kandidāts pagaidām nav zināms.

Kariņš paziņojis, ka ārlietu ministra amatu atstās trešdien, 10.aprīlī.

Vienlaikus padomes sastāvā turpmāk nebūs izglītības un zinātnes ministrs un zemkopības ministrs.

Ekonomikas ministrijā (EM) norāda, ka noteikumu projekta mērķis ir ieviest efektīvāku lēmumu pieņemšanas procesu padomes darbā ar nolūku uzraudzīt lielu un stratēģiski nozīmīgu investīciju projektu vadību un ieviešanu Latvijā, precizējot padomes sastāvu, padomes funkciju, uzdevumu un tiesību sadaļu, kā arī precizējot padomes sēžu sasaukšanas biežumu.

Noteikumu projekts paredz risināt identificētās problēmas, kas saistītas padomes darba organizāciju, lai uzlabotu lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordināciju un lēmumu pieņemšanu padomē attiecīgo investīciju projektu īstenošanai Latvijā.

Noteikts, ka padomes sēdes tiek sasauktas pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā reizi divos mēnešos.

EM norāda, ka padome varēs izskatīt un lemt par konkrētu investīciju projektu īstenošanai nepieciešamajiem normatīvo aktu grozījumiem, atbalsta mehānismiem, papildinošo infrastruktūru vai citiem ieguldījumiem un pasākumiem.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) norāda, ka mērķis ir ir padarīt padomi par centrālo institūciju premjerministra vadībā, kas apzina un uzrauga visu lielo investīciju projektu virzību Latvijā, neatkarīgi no tā, vai runa ir par ārvalstu investīcijām Latvijā vai Latvijas uzņēmumu attīstības projektiem ar investīciju apjomu vismaz 10 miljoni eiro vai eksporta apjomu pieci miljoni eiro.

"Mēs arī domājam par mehānismiem, kā padomē ievākt visu informāciju par šādiem projektiem, tostarp tiem, kas tiek aktualizēti nevis caur Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, bet arī caur visām Latvijas pašvaldībām, kā arī biznesa konsultāciju uzņēmumiem," pauž Valainis.

Efektīvākai investīciju projektu izvērtēšanai un lēmumprojektu sagatavošanai tiks izveidota lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu operatīvā darba grupa, kuras uzdevums būs sagatavot priekšlikumus lēmumu pieņemšanai padomē par Latvijas ekonomikai būtisku investīciju projektu sekmīgu īstenošanu un uzraudzīt padomes sēdēs lemtā izpildi. Darba grupu izveidos Ekonomikas ministrija.

Vienlaikus tiks precizēti arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kā padomes sekretariāta uzdevumi. LIAA virzīs izskatīšanai padomē darba grupā sagatavotos priekšlikumus un ziņojumus par konkrētu lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu īstenošanu, uzraudzīs padomes lēmumu izpildi, kā arī informēs padomi un darba grupu par lēmumu izpildes gaitu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu