"Mēs to ļoti gribam." Zelenskis sola, ka ukraiņi jaunā pretuzbrukumā iznīcinās Krimas tiltu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: PRESIDENT OF UKRAINE/SIPA/PRESIDENT OF UKRAINE/SIPA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis norādījis, ka Ukrainas bruņotie spēki jaunā pretuzbrukuma operācijā iznīcinās Krimas tiltu, kas Krievijas okupēto Krimas pussalu savieno ar Krievijas teritoriju, vēsta "The Moscow Times".

"Mēs to ļoti gribam," intervijā Vācijas mediju grupā "Axel Springer" norādīja Zelenskis. Viņš arī uzsvēra, ka triecieni netiks vērsti tikai pa Krimas tiltu, bet arī pa militārajiem objektiem Krimā.

Saskaņā ar Zelenska sniegto informāciju, pretuzbrukuma plāns jau top, taču tā realizācijai nepieciešams ASV militārais atbalsts un moderni ieroči. Zelenskis uzsvēra, ka plāna veiksme atkarīga nevis no personāla skaita, bet gan no ieroču kvalitātes.

Jau ziņots, ka britu izdevums "The Guardian" noskaidrojis, ka Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde gatavojas jaunam uzbrukumam Krimas tiltam.

Ukrainas izlūkdienesti prognozējot, ka tiltam būtiskus bojājumus varēs nodarīt jau drīz. "Mēs to izdarīsim 2024. gada pirmajā pusē," teicis viens no avotiem. Viņš norādījis, ka pārvaldes priekšnieks Kirilo Budanovs "jau ir sagatavojis visu uzbrukumam nepieciešamo".

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma pret Krimas tiltu vērsti divi uzbrukumi. Pēc abiem uzbrukumiem satiksme uz tilta īslaicīgi tika apturēta. Lai gan Krievija tajos vaino Ukrainu, Ukrainas varasiestādes savu iesaisti nav apstiprinājušas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu