VIDEO Sprādzienā Maskavā cietis bijušais Ukrainas drošības dienesta virsnieks un kolaborants

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @MyLordBebo/"X"

Krievijas galvaspilsētas Maskavas ziemeļos uzsprāgusi automašīna "Toyota Land Cruiser". Sprādzienu izraisījusi zem transportlīdzekļa novietota ierīce. Vairāki Krievijas "Telegram" kanāli ziņo, ka tā piederējusi bijušajam Ukrainas drošības dienesta (SBU) virsniekam Vasilijam Prozorovam, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Prokremliskais "Telegram" kanāls "Shot" norāda, ka sprādziens nograndis uzreiz pēc tam, kad Prozorovs iedarbinājis automašīnas dzinēju. "Telegram" kanāls "Mash" ziņo, ka viņš guvis ievainojumus kājās. 

Krievijas Izmeklēšanas komiteja saistībā ar incidentu uzsākusi kriminālprocesu. "Telegram" kanāls "112" ziņo, ka tas uzskatīts par atentātu. 

Prozorovs Ukrainas drošības dienestā strādāja līdz 2018. gadam. 2019. gadā preses konferencē Maskavā viņš atzinās, ka no 2014. līdz 2018. gadam "ideoloģisku iemeslu" dēļ darbojās Krievijas labā. Viņš jau vairākus gadus dzīvo Maskavā. 

Tajā pašā konferencē viņš apgalvoja, ka Ukrainas varasiestādes 2014. gadā notriekušas "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnu MH17.

SBU norādījis, ka Morozovs atlaists darba līguma neievērošanas, tostarp būtiska alkohola patēriņa darba vietā, dēļ. Dienests bijušo virsnieku nosaucis par nodevēju un meli. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu