ISW: Krievijas uzbrukums vasarā Ukrainai var būt ļoti postošs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā. Ilustratīvs attēls
Karš Ukrainā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Vingris/TVNET

Krievijas armija patlaban gatavojas plašai uzbrukuma operācijai Ukrainā, kuru plānots īstenot 2024. gada vasarā vai pavasara beigās. Ja ASV līdz tam laikam nenobalsos par militāro palīdzību Ukrainai, uzbrukuma ofensīva Ukrainas aizstāvjiem kļūs par lielu problēmu, vēsta ziņu aģentūra "UNIAN", atsaucoties uz Kara pētījumu institūta (ISW) publikāciju. 

ISW uzsver, ka ASV palīdzība spēlē izšķirošu lomu Ukrainas spēku spējā noturēties pret tagadējām un turpmākām Krievijas uzbrukuma operācijām. 

Ziņojuma autori atsaukušies uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītāja Kirilo Budanova paziņojumu, ka Ukrainas karaspēks gatavojas atvairīt gaidāmo lielo Krievijas ofensīvu. Budanovs uzsvēris, ka bez Rietumu militārās palīdzības tas būs "katastrofāli" grūti.

Tāpat analītiķi atsaukušies uz Ukrainas aizsardzības miinistra Rustema Umerova ziņpjumu par spraigo situāciju Ukrainas austrumu frontē. Viņš norādīja, ka okupanti koncentrē savus spēkus uz Bahmutas rietumiem Časivjaras virzienā, bet Ukrainas bruņotajiem spēkiem veiksmīgi izdodas pielietot moderno aprīkojumu pret pārāk lielu ienaidnieku skaitu.

Tāpat ISW atsaucās uz grupējuma "Khortytsia" preses pārstāvja Nazara Vološina paziņojumu. Pēc viņa teiktā, Ukrainas armija Bahmutas un Avdijivkas virzienos vienā piegājienā var izmantot tikai vienu līdz piecus artilērijas šāviņus, savukārt okupanti var izmantot pat desmit. Tomēr ukraiņu ieroči ir precīzāki.

Krievijas spēki tagad izmanto ASV militārās palīdzības trūkuma izraisīto Ukrainas materiālo trūkumu, lai gūtu nelielus taktiskus panākumus. Tomēr turpmākās Krievijas ofensīvas operācijas varētu gūt nozīmīgākus un draudīgākus panākumus, īpaši Bahmutas rietumu virzienā, ja ASV turpinās kavēties ar palīdzības sniegšanu Ukrainai, uzsver ISW. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu