Kad solījumam nav nekāda svara – NBA zvaigzne Embīds pamatīgi "uzmetis" Francijas prezidentu Makronu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džoels Embīds
Džoels Embīds Foto: AFP / Scanpix

Francijas medija "RMC Sport" rīcībā nonākusi vēstule, kurā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džoels Embīds apsolījis Francijas prezidentam Emanuelam Makronam pārstāvēt viņa valsts izlasi.

Kā zināms, Embīds pavisam nesen tika iekļauts oficiālajā ASV izlases olimpiskajā sastāvā. Par gatavību pārstāvēt ASV valstsvienību Embīds paziņoja neilgi pēc Francijas izlases fiasko aizvadītā gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Embīds Francijas un ASV pilsonības nokārtoja tikai ar dažu mēnešu intervālu. Par Francijas pilsoni viņš kļuva 2022. gada jūlijā, bet ASV pasi viņš ieguva tā paša gada septembrī.

Tagad klajā nākusi vēstule, kurā Embīds Francijas prezidentam Emanuelam Makronam solījās pārstāvēt Francijas izlasi.

"Pēc sarunām ar Francijas Basketbola federāciju esmu pieņēmis lēmumu. Vēlos veikt nepieciešamos soļus pretim nacionalizācijai, kas man ļautu pārstāvēt "Les Bleus" [Francijas izlasi].

Nevēlos spēlēt kādā citā valstsvienībā," rakstījis Embīds.

30 gadus vecais basketbolists ir dzimis Kamerūnā, tomēr šīs izlases kreklu viņš savas profesionālās karjeras laikā nav uzvilcis. Vēstulē Makronam Embīds neslēpa prieku beidzot pielaikot kādas valstsvienības kreklu.

"Nekad neesmu vilcis kādas izlases kreklu. Man būss liels gods pārstāvēt Franciju nākamajās starptautiskajās sacensībās. Galvenokārt, protams, 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs," Francijas prezidentam rakstījis basketbolists.

Šī vēstule tapusi 2021. gadā. Tas nozīmē, ka Embīds ar šo vēstuli teorētiski Francijas izlasi solījās pārstāvēt arī pērnā gada Pasaules kausa izcīņā. Vēstules turpinājumā Embīds pauda vēlmi plašāk izzināt Francijas kultūru.

"Esmu Jūsu un Jūsu padoto rīcībā, lai atbalstītu Francijas basketbola izlases ambīcijas, kas mums visiem ir kopīgas," savas uzrunas nobeigumā rakstīja Embīds, lūdzot Makrona iesaisti naturalizācijas procesa paātrināšanā.

Viss basketbolista rakstītais acīmredzot bija bez "svara", jo Embīds jau pēc trim mēnešiem piedzīvos debiju ASV izlases rindās, kas viņam, protams, aizver durvis uz Francijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu