Siguldā pie diviem vīriešiem atrod 70 000 kontrabandas cigarešu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija.

Šī gada martā likumsargi aizturēja divas personas saistībā ar cigarešu realizāciju bez Latvijas Republikas akcīzes markas. Veicot kratīšanas, kopumā tika atsavināts 71 880 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markas un skaidra nauda 7270 eiro, ziņo Valsts policija.

Martā iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros likumsargi, veicot speciālās izmeklēšanas darbības Siguldā, noskaidroja vienu no iesaistītajām personām, 1964. gadā dzimušu vīrieti, kurš piegādāja cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markas.

Foto: Valsts policija.

Tāpat, veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrota otra iesaistītā persona, 1962. gadā dzimis vīrietis.

22. aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ziemeļu pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 1. nodaļas darbiniekiem Siguldas novadā veica divas sankcionētas kratīšanas un kopumā atsavināja 71 880 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markas, kā arī skaidru naudu 7270 eiro.

Foto: Valsts policija.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas, proti, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Foto: Valsts policija.

Abām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Aizturētās personas iepriekš nebija nonākušas policijas redzeslokā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu