"Šķita, ka man pa krūtīm iespēris mūlis." Boksa leģenda izteicis brīdinājumu Džeikam Polam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rojs Džounss jaunākais un Maiks Taisons
Rojs Džounss jaunākais un Maiks Taisons Foto: EPA/Scanpix

Leģendārais bokseris Rojs Džounss jaunākais sarunā ar savu amata brāli Šeinu Mosliju neslēpa, ka Maika Taisona sitiens esot stiprākais, kādu viņš savā karjerā jebkad uzņēmis. Viņaprāt, Džeiks Pols ar to nespēšot tikt galā.

Džounss un Taisons paraugdemonstrējuma cīņu aizvadīja 2020. gada nogalē. Tobrīd Taisons bija 54 gadus vecs, tiesa, Dzelzs Maiks ringā nebija kāpis 15 gadus, kamēr 51 gadu vecā Džounsa nomināli pēdējā cīņa bija 2018. gadā.

Džounss sarunā ar Mosliju apstiprināja mūžseno cīņas sporta patiesību, ka sitiena spēks boksera repertuārā paliek visilgāk.

"Kad viņš man pirmo reizi trāpīja pa krūškurvi, šķita, ka man pa krūtīm iespēris mūlis. Ja Maiks kādam trāpīs ar šādu sitienu, šis cilvēks kritīs. It sevišķi, ja viņa pretinieks nav radis uzņemt šādus sitienus," sacīja Džounss.

Taisons tika uzskatīts par visai mazu supersmagā svara divīzijas bokseri, līdz ar to viņš savas karjeras laikā bieži vien stājās pretim augumā raženākiem cīkstoņiem. Turpretim Pols teorētiski cīņas aizvada "krūzeru" divīzijā, kas ir kategoriju zem supersmagā svara.

Džounss uzskata, ka Pols nebūs spējīgs pienācīgi tikt galā ar Taisona iespaidīgo sitiena spēku.

"Piemēram, Evanders Holifīlds un Lenokss Luiss bija augumā lielāki, līdz ar to viņi labāk spēja uzņemt sitienu. Nedomāju, ka Džeiks Pols spēs uzņemt šos sitienus. Redzēsim. Polam būs grūti," sacīja Džounss.

57 Taisons savas panākumiem bagātās karjeras laikā izcīnīja 50 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus. Savukārt Pols līdz šim 10 karjeras cīņās iekrājis deviņas uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Taisona Fjūrija pusbrāli Tomiju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu