"Celtics" uzvar "Pacers", Porziņģis nespēlē

LETA
Papildināts 09:11, 22. maijs, 2024
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Foto: BRIAN FLUHARTY/Getty Images via AFP

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien nespēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla pirmajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

"Celtics" mājās pagarinājumā ar rezultātu 133:128 (34:31, 30:33, 30:29, 23:24, 16:11) uzvarēja Indiānas "Pacers" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0 vadību.

Porziņģis "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat" gūtā labās kājas ikru muskuļa traumas dēļ otrdienas spēlē nepiedalījās.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 36 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Džeisons Teitams, 28 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Džrū Holidejs, 26 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles - Džeilens Brauns, bet pa 15 punktiem guva Els Horfords un Deriks Vaits, abiem izcīnot pa sešām atlēkušajām bumbām, bet Vaitam izceļoties arī ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

"Pacers" komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Tairīss Halibērtons, 24 punktus, 12 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Paskāls Siakams, 23 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Mailss Tērners, bet vēl četri basketbolisti sakrāja no 12 līdz 15 punktiem.

"Celtics" ar Brauna tālmetienu, kuru bloķēt centās Siakams, panāca neizšķirtu 6,1 sekundi pirms pamatlaika beigām, bet Teitams guva desmit punktus pagarinājumā.

Minūti un 46 sekundes līdz papildlaika beigām Halibērtons ar trim soda metieniem panāca vadību "Pacers" - 123:121, bet 43 sekundes pirms pagarinājuma beigām Teitams realizēja tālmetienu, panākot 127:123 "Celtics" labā.

Nākamā spēle sērijā tiks aizvadīta ceturtdien Bostonā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu