VIDEO Ventspilī aiztur jaunieti, kurš dedzinājis mājokļus Rīgā

Apollo.lv
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

9. maija vakarā ap pulksten 20.00 saņemta informācija, ka Zvaigžņu ielā daudzdzīvokļu mājā deg divi dzīvokļi. Pēc neilga laika saņemta informācija, ka Laboratorijas ielā arī ir izcēlies ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājā. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes Reaģēšanas nodaļas ekipāža ieradās notikuma vietā pirmie.

Tā kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vēl bija ceļā, Valsts policijas amatpersonas pieņēma lēmumu no otrā stāva cietušos evakuēt saviem spēkiem.

Ar dienesta automašīnu, piebraucot pie mājas un izmantojot automašīnas jumtu, cietušie veiksmīgi evakuēti.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka abos kriminālprocesos figurē viena un tā pati iespējamā vainīgā persona.

10. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonām Ventspilī aizturēja 1999. gadā dzimušu vīrieti.

Vīrieša dzīvesvietā tika veikta kratīšana neatliekamības kārtā, kuras rezultātā izdevās iegūt papildu pierādījumu kopumu attiecībā uz iespējamās vainīgās personas saistību ar minētajām dedzināšanām.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldē par notikušo sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Minētais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par mantiskiem un ar vardarbību saistītiem noziedzīgiem nodarījumiem.

12. maijā vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Abi kriminālprocesi ir aktīvā izmeklēšanas stadijā, kā arī tiek skaidroti dedzināšanas motīvi.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā. 

VIDEO: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu