Video: «Bojāgājējs» uz šosejas Rīga-Ventspils (98)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākā policijas sniegtā informācija liecina, ka jau ceturto dienu pēc kārtas uz ceļiem gājuši bojā divi cilvēki. Portāla «Apollo» lasītājs Ints fiksējis video, kurā redzams, cik pārdroši uz autoceļiem mēdz rīkoties gājēji.

«31.oktobra naktī braucu pa Ventspils šoseju virzienā uz Rīgu. Pretī vilciena stacijai «Kūdra» tikko paspēju izvairīties no uzbraukšanas stopētājai, kas stāvēja … ceļa vidū. Video reģistratora ierakstā redzams, ka pretī braucošā auto starmeši neļauj saskatīt neko uz šosejas tālāk par 50 metriem, bet ceļa vidū esošo cilvēku varēja pamanīt pēc silueta brīdī, kad viņš piesedza pretējā auto starmešu gaismu. Pēdējā brīdī izdevās viņu apbraukt pa labo pusi pa ceļa piemali. Labi, ka nebraucu ātri,» raksta Ints.

Ints noskaidrojis, ka sieviete, kas bija izgājusi ceļa vidū, nejauši bija ar pēdējo vilcienu pabraukusi garām savai stacijai. Tā kā vēlāk vairs vilcieni atpakaļ nebrauca, sieviete iznāca uz šosejas, lai nostopētu auto. Kādu laiku esot mēģinājusi stopēt, stāvot ceļa malā, bet neviens nav stājies. Tad izlēmusi stāties priekšā automašīnai uz ceļa.

Viņasprāt, mašīnas neapstājās tāpēc, ka baidījās kādu uzņemt, taču kā šoferis varu droši apgalvot, ka viņa vienkārši nebija redzama. Iznākšana ceļa vidū viņu, protams, padarīja redzamāku, taču ieraudzīt viņu varēja tikai pēdējā brīdī un tas nopietni apdraudēja viņas dzīvību.

«Dārgie stopētāji! Ja tumsā jāaptur mašīna, neejiet uz ceļa, bet labāk mēģiniet padarīt sevi redzamu kaut vai mājot ar gaišu mobilā tālruņa ekrānu. Iziešana tumsā uz ceļa var jums kļūt par pēdējo reizi,» raksta Ints.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu