Angļu valoda bērniem: kam nepieciešams pievērst uzmanību?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uz šo jautājumu, kas satrauc visus vecākus, pacentīsies atbildēt Sāra Robinsa – [s:17142] galvenā metodiste, kura daudzus gadus ir nostrādājusi IHWO skolu sistēmā un kura sagatavo pasniedzējus IH CYL diploma iegūšanai.

Ja esat nolēmis, ka Jūsu bērnam laiks mācīties angļu valodu, tad vispirms pievērsiet uzmanību izrunai. Mazi bērni ir ļoti vērīgi, viņi ātri pieņem visu jauno, viņi viegli un labprāt atdarina pieaugušos, bet no iemaņām, kuras iegūtas agrīnā vecumā, pēc tam atradināties ir ļoti grūti.
Mācot angļu valodu bērniem, viņi jāiemāca runāt tā, lai pēc tam nevajadzētu mācīt otrreiz, kas ir daudz sarežģītāk. Ja Jūs neesat pārliecināts, ka spēsiet iemācīt bērnam izrunu, labāk neķerieties pie šī darba, bet uzaiciniet pasniedzēju.

Tagad par lasīšanu. Ja Jums ir pirmsskolas vecuma bērns un esat nolēmis mācīt viņam lasīt, atcerieties, ka šajā vecumā viņam darbojas bloka atmiņa, t. i., viņš atceras vārdus un frāzes ar dzirdi. Bērns spēj kopā ar pieaugušā palīdzību atcerēties teikumus zem attēliem vai komiksa saturu, taču viņš nelasa atsevišķus vārdus, bet it kā fotografē tekstu ar acīm.

Protams, daudzi bērni, mācoties angļu valodu, viegli apgūst lasīšanas prasmi, bet, ja Jūsu bērns šajā vecumā nevēlas lasīt, tad arī nevajag viņam uzspiest ar varu, jo, pēc bērnu psihologu domām, viņa organisms tam vienkārši vēl nav gatavs (nav pietiekami nostiprinājušies redzes nervi).

Ejot uz skolu, angļu valodu mazulis zina pietiekoši labi, turklāt tagad ļoti daudzi bērni mācās valodas, tādēļ skolās arvien biežāk jau no paša sākuma skolnieki tiek sadalīti pēc sagatavotības zināšanu līmeņa. Labi ir bērnu nosūtīt mācīties grupā, kur jau tiek turpināts mācīt valodu, bet, ja tādas grupas nav, var turpināt mazuļa angļu valodas zināšanu apguvi neatkarīgi no skolas, papildus nodarbībām skolā.

Lai no nodarbībām būtu labums, mazuļiem ir jāmācās angļu valoda ne retāk kā divas reizes nedēļā. Turklāt, ja trīsgadnieki mācās ne ilgāk kā 30–40 minūtes, tad no 10 gadu vecuma mācās jau pusotru stundu.

on-line testā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu