Rekonstruēs Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātpamatskolas ēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valmierā šogad plānots rekonstruēt Vājdzirdīgo bērnu internātpamatskolas – attīstības centra ēku, informē Valmieras dome.

Ēkas 1.stāvā plānots izbūvēt divas pirmsskolas izglītības telpas, nodrošinot agrīnu vājdzirdīgo bērnu izglītību, kas ir būtiska turpmākajai valodas un garīgajai attīstībai, divas bērnu guļamistabas, garderobes telpa, trīs sanitārie mezgli, ēdiena sadales telpa un tehniskā telpa.

Nama 2.stāvā tiks izbūvēta komandanta darba telpa, darbinieku sanitārais mezgls, tehniskā telpa, apmācības telpa, nodrošinot sociālo prasmju un darba iemaņu apgūšanas iespējas, un internāta telpas ar sanitāriem mezgliem skolēniem ar īpašām vajadzībām. Projekta ietvaros tiks iegādāta sadzīves tehnika sociālo prasmju apguves telpai, kā arī mācību materiāli skolēnu valodas un personību attīstībai.

Tāpat veiks ēkas energoaudits, izbūvēta jauna apkures, kanalizācijas, ūdens padeves ventilācijas un elektroapgādes sistēma. Projekta gaitā veiktā ēkas renovācija nodrošinās plānotās vidējās izglītības programmas skolēnu uzturēšanos internātā, netraucējot skolas pamatizglītības skolēnu dienas režīmam.

Projektu īstenos līdz šā gada septembrim un tā kopējās izmaksas būs vairāk nekā 98 tūkstoši latu. No šīs summas 83 tūkstoši ir ERAF finansējums, bet 14 tūkstoši – Valmieras pašvaldības līdzfinansējums.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu