Būvniecības apjoms ES turpina kristies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Būvniecības apjoms Eiropas Savienībā (ES) šā gada maijā, salīdzinot ar aprīli, samazinājās par 2,4%, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» apkopotā informācija.

Savukārt eirozonā reģistrēts kritums 6,3% apmērā.

No visām dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, būvniecības apjoms saruka desmit valstīs, bet palielinājās četrās.

Lielākais samazinājums tika reģistrēts Rumānijā - par 20,2%, Spānijā - par 18,9% un Bulgārijā - par 16,6%, bet lielākais pieaugums - Lielbritānijā - par 10%, Nīderlandē - par 5,7% un Vācijā - par 3,8%.

Savukārt salīdzinājumā ar aprīli būvniecības apjoms ES maijā samazinājās par 0,6%, bet eirozonā - par 1%.

Mēneša laikā būvniecības apjoms samazinājās septiņās valstīs, pieauga sešās un nemainījās Francijā.

Lielākais samazinājums reģistrēts Rumānijā - par 6,6% un Slovākijā - par 5,6%, bet lielākais pieaugums - Čehijā - par 7,2%, ka arī Polijā un Nīderlandē - par 3,7%.

Informācija par būvniecības apjoma izmaiņām katru mēnesi netiek apkopota par visām ES dalībvalstīm, jo Igaunija, Īrija, Grieķija, Kipra, Latvija, Lietuva un Malta datus par būvniecību «Eurostat» iesniedz nevis katru mēnesi, bet gan reizi ceturksnī.

Informācija nebija pieejama arī par vairākām citām valstīm, savukārt Itālijā un Somijā informācija par būvniecības apjoma izmaiņām aprīlī ir konfidenciāla.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu