Grīvai personiskais rekords trīssoļlēkšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas trīssoļlēcēja Māra Grīva aizvadītajā nedēļas nogalē studentu sacensībās ASV uzstādīja jaunu personisko rekordu un šīs sezonas septīto labāko rezultātu Eiropā, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Nebraskas universitātes studente Grīva tādējādi tika pie otrās uzvaras Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) «Big 12» konferences sacensībās. Savā labākajā mēģinājumā latviete aizlēca 13,81 metra tālumā, kas ir jauns personiskais rekords, šobrīd 21. rezultāts pasaulē un septītais Eiropā. Šo rezultātu Grīva sasniedza ceturtajā mēģinājumā.

Jau vēstīts, ka Grīva ar šīs sezonas devīto labāko rezultātu pasaulē - 6,70 metri - sestdien uzvarēja arī tāllēkšanas sacensībās.

Taču rezultātu 6,70 metri Grīva sasniedza ar ievērojama ceļavēja (3,5 metri sekundē) palīdzību, tādējādi šis rezultāts netiek uzskatīts kā izpildīts šī gada pasaules čempionāta B normatīvs (6,65 metri), jo ceļavēja pieļaujamā norma ir divi metri sekundē.

Jau vēstīts, ka marta sākumā Grīva tika nosaukta par «Big 12» konferences šīs sezonas labāko debitanti.

Tikmēr «Sun Belt» konferences čempionātā Kārlis Daube 110 metru barjerskrējienā palika otrais ar rezultātu 14,37 sekundes, taču 400 metru barjerskrējienā bija labākais, finišējot ar jaunu personisko rekordu - 51,90 sekundes.

Šajās pašās sacensībās uzvara arī tāllēcējam Tomam Andersonam - 7,18 metri. Laurai Igaunei vesera mešanā šoreiz izpalika jauns rekords, taču tik un tā pārliecinoša uzvara ar 63,59 metru tālu raidījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu