Dabas muzejā izstāde «Īrisu oāze»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas Dabas muzejā no 15. līdz 19.jūnijam būs skatāma, sadarbībā ar Latvijas Gladiolu draugu klubu organizētā, izstāde «Īrisu oāze», portālu «Apollo» informēja Linda Rožkalne, Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļa.

Izstādē būs aplūkojamas ap 200 augsto bārdaino īrisu šķirnes. Laika apstākļu dēļ lielākoties būs skatāmas vēlās īrisu šķirnes. Ar ziedu kolekcijām izstādē piedalīsies audzētāji - Laimonis Zaķis, Ilga Vinķele, Juris Bāze, Aleksandrs Muhlinkins, Dzintra Jurevica, Andrejs Bērziņš, Gunta Jēkabsone u.c.

Īrisi ir plaši izplatīti dekoratīvie augi. No visām selekcionētajām īrisu šķirnēm pats izplatītākais un nenoliedzami iespaidīgākais ir bārdainais īriss. Tā šķirnes atšķiras gan ar ziedu izmēru, gan ziednešu augstumu un ziedu skaitu uz tā. Īrisiem ir raksturīga pārsteidzoša ziedu krāsu un nokrāsu dažādība. Ne velti šī zieda nosaukums tulkojumā no grieķu valodas nozīmē - varavīksne.

Latvijas īrisu audzētāji katru gadu cenšas parādīt labāko, kas tobrīd zied viņu kolekcijās. Izstādē būs apskatāmas Latvijas klimatam piemērotākās ārzemju šķirnes, kā arī Latvijas selekcionāru veikums, kas ar katru gadu kļūst plašāks un interesantāks.

Izstādes laikā Gladiolu draugu kluba pārstāvji - selekcionāri un kolekcionāri - sniegs atbildes uz apmeklētāju jautājumiem par īrisu šķirnēm, audzēšanu, selekciju utt. Interesenti īrisu stādus varēs arī iegādāties.

Izstādes atklāšana 15.jūnijā plkst.12:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.
Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā - Rīgā, K.Barona ielā 4!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu