«Karalis lauva» 3D versija pirmizrādes nedēļā nopelna gandrīz 30 miljonus dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Disneja studijas klasiskā animācijas filma «The Lion King» («Karalis lauva»), kas pirmo reizi uz ekrāniem nonāca 1994.gadā, pagājušajās brīvdienās Ziemeļamerikas kinoteātros ieņēmusi 29,3 miljonus ASV dolāru (14,8 miljonus latu), liecina provizoriskie aprēķini.

Pirms 17 gadiem filma pirmizrādes nedēļā ieņēma vairāk nekā 40 miljonus dolāru. Kinostudija «Walt Disney Pictures» prognozēja, ka atjaunotās filmas versija pirmajā nedēļā ieņems desmit līdz 12 miljonus dolāru, tāpēc reālie ieņēmumi kompānijai bija negaidīts pārsteigums.

«Deviņdesmito gadu bērni tagad paši ir vecāki un ņem savus bērnus uz filmu, kas viņiem pašiem pirms divām desmitgadēm bija liels notikums,» filmas jaunās 3D versijas necerētos panākumus komentēja kinostudijas «Walt Disney Pictures» izplatīšanas departamenta viceprezidents Deivs Holiss.

Jau agrāk kinostudijas ir mēģinājušas izdot savas veiksmīgākās animācijas filmas 3D formātā, to skaitā arī animācijas filmas «Toy Story» («Rotaļlietu stāsts») un «Toy Story 2» («Rotaļlietu stāsts 2»). Abas «Rotaļlietu stāsts» animācijas filmas 3D ienesa gandrīz 65 miljonus ASV dolāru. Taču šī bija pirmā reize, kad 3D tehnoloģija pielietota ar roku zīmētai animācijai.

Kā uzskata filmu kases ieņēmumu analītiķis Pols Dergarabedjans, filmai nācis par labu arī tas, ka šobrīd kinoteātros nav sevišķi liela piedāvājuma ģimenēm. Dergarabedjans norāda, ka, beidzoties vasaras sezonai, kinoteātros dominē kinolentes, ko bērni līdz 18 gadu vecumam var skatīties tikai vecāku klātbūtnē, un nopietnas filmas, kas pretendē uz ASV Kinoakadēmijas balvām. Pēc viņa domām, šādā situācijā «Karalis lauva» ir «sapņa piepildījums gan bērniem, gan vecākiem».

1994.gadā «Karalis lauva» bija otrā komerciāli veiksmīgākā filma pēc drāmas «Forrest Gump» («Forests Gamps»). Ar saviem 784 miljoniem ASV dolāru lielajiem ieņēmumiem tā ir ceturtā visu laiku ienesīgākā animācijas filma.

Ienāc ātri un laimē «MacBook Air» no «Apple».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu