«Dr.Lūkina acu klīnika» apņēmusies aktrises Skurstenes acu ārstniecību veikt bez maksas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uzzinot par nepieciešamo palīdzību aktrisei Veltai Skurstenei, «Dr.Lūkina acu klīnika» vērsusies labdarības portālā «Ziedot.lv» ar piedāvājumu uzņemties aktrises acu ārstniecību līdz pat mūža galam bez maksas, - liecina portālā publicētā informācija.

Ievērojot to, ka aktrisei redzes problēmu risināšanai finansējums vairs nebūs nepieciešams, Skurstene saziedoto naudu atvēlēs citiem Latvijas sirmgalvjiem, kas cieš no acu vai citām veselības problēmām.

Skurstene ir aizkustināta un pateicīga visiem ziedotājiem un ir piekritusi, ka viņai ziedotos līdzekļus izlieto citu veco ļaužu acu vai citu veselības problēmu risināšanai. Atsaucoties aktrises aicinājumam, izveidota «Veltas Skurstenes veselības programma», kurai saziedoti 1640 lati.

Jau ziņots, ka patlaban aktrisei ir 82 gadi un viņa ir moža, gaiša un enerģiska, taču grūtības sagādā redzes problēmas. Viņai konstatēta acs tīklenes distrofija. Kopš 2008.gada aktrisei četras reizes gadā jāveic injekcijas acīs, lai nezaudētu redzi. Vienas injekcijas maksa ir 90 latu, kas ir lielākā aktrises ikmēneša pensijas daļa. Gadā kopā tie ir 360 lati, kas nepieciešami šīm svarīgajām injekcijām.

Aktrise daudziem asociējas ar bērnību, jo viņa ieskaņojusi vairākas lomas animācijas filmās, un nozīmīgākās lomas ir sivēns animācijas filmā «Si Si Dra» un Pekausis animācijas filmā «Krokodils Gena un viņa draugi».

Skurstene no 1956.gada līdz 1958.gadam strādājusi Leļļu teātrī, bet no 1958.gada līdz 1989.gadam strādājusi Jaunatnes teātrī. Paralēli darbam teātrī viņa piedalījusies dažādos iestudējumos un raidlugās Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio. Tāpat savulaik aktrises sadarbojusies ar skaņu ierakstu firmu «Melodija», ierakstot lugas un pasakas bērniem.

Viņa ir spēlējusi kino, televīzijas raidījumos priecējusi bērnus kopā ar lellēm Gustiņu un Tontonu, piedalījusies televīzijas iestudējumos un bērnu raidījumos. Viņa atveidojusi arī Tāpēcīti raidījumu ciklā «Atbildam, jums kāpēcīši!».

Aktrise guvusi arī vairākus apbalvojumus - 1958.gadā viņai piešķirts laureāta nosaukums par Maksa lomu Leļļu teātra izrādē «Makss un Morics», 1966.gadā piešķirts Nopelniem bagātās skatuves mākslinieces goda nosaukums, 1974. un 1977.gadā aktrise apbalvota ar arodbiedrību padomes Goda rakstu, bet 1980.gadā viņa apbalvota ar Augstākās padomes Goda rakstu.
Kopš 2001.gada aktrise ir mūža stipendijas ieguvēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu