Turcijas prezidents neieradās vizītē Latvijā, jo ārsti nav ieteikuši lidot ar lidmašīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas prezidenta Abdulla Gila oficiālā vizīte Latvijā atcelta, jo ārsti viņam ieteikuši ausu problēmu dēļ nelidot ar lidmašīnu, vēsta vietne «worldbulletin.net».

Šādu informāciju Turcijas ziņu aģentūrai «Anadolu» apstiprinājis prezidenta preses pārstāvis Ahmets Severs, norādot, ka problēmas ar ausu veselību prezidentam saasinājušās pēc valsts centrālās provinces Kajseri apmeklēšanas.

Severs bildis, ka ārsti Turcijas prezidentam uz kādu laiku nav rekomendējuši ceļot ar lidmašīnu.

Pagaidām iespējamās Turcijas prezidenta vizītes uz Latviju laiks vēl nav saskaņots.

LETA jau ziņoja, ka dienu pirms paredzētā sākuma atcelta Turcijas prezidenta Gila un viņa kundzes Hairinisas Gilas trīs dienu vizīte Latvijā.

30.jūnijā no Turcijas vēstniecības Latvijā tika saņemta diplomātiskā nota, ar kuru darīts zināms, ka Turcijas prezidenta valsts vizīte Latvijā ir atcelta uz nenoteiktu laiku Gila slimības dēļ.

Turcijas prezidenta vizīte bija plānota no svētdienas līdz otrdienai. Turcijas prezidents bija plānojis Rīgā ierasties svētdienas vakarā, un oficiāli pasākumi bija viņam plānoti nākamajās vizītes dienās, tostarp otrdien bija paredzēta Gila vizīte Vidzemē, apmeklējot Cēsis.

Latvijas prezidenta Preses dienests, iepriekš raksturojot gaidāmo Turcijas prezidenta vizīti Latvijā, informēja, ka Turcija ir būtisks Latvijas partneris NATO, tādēļ ir svarīgi veidot abpusēji uzticamas attiecības. Turcija ir potenciāli būtisks partneris Latvijai arī ekonomikas jomā, kā arī ir nozīmīga valsts savā reģionā. Turcijas prezidentu vizītē uz Latviju būtu pavadījusi vairāk nekā 200 cilvēku liela delegācija, kurā bez oficiālām amatpersonām būtu pārstāvēti arī uzņēmēji un žurnālisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu