Foto: Daudzviet Eiropā sals; pārspēti aukstuma rekordi (15)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Daudzviet Eiropā svētdienas rītā pārspēts 28.oktobra aukstuma rekords, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Fotogalerijā: Ziema Vācijā un Čehijā.

Minimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts vairākās Zviedrijas meteostacijās. Valsts dienvidos sals sasniedza -11 grādu, vidienē sals pastiprinājās līdz -16 grādiem, savukārt Zviedrijas ziemeļos reģistrēts -21 grāds.

Savukārt dažviet Norvēģijā sals sasniedza pat -24 grādus. Līdzīga gaisa temperatūra gan sestdien, gan svētdien fiksēta arī vietām Krievijas un Somijas ziemeļos. Tikmēr Oslo, Stokholmā un Helsinkos gaisa temperatūra pazeminājās līdz -7 grādiem.

Igaunijā divas naktis pēc kārtas reģistrēts sals līdz -11 grādiem.

Augstākajās Alpu virsotnēs gaisa temperatūra brīvdienās noslīdēja līdz -20 grādu atzīmei.

Britu salās aukstākais laiks bija 26. un 27.oktobrī, kad kalnos Skotijā tika reģistrēti -7 grādi.

Vairāki 28.oktobra aukstuma rekordi reģistrēti Francijā un Spānijā. Kalnos netālu uz ziemeļiem no Madrides gaisa temperatūra svētdienas rītā pazeminājās līdz -7 grādiem, kas tikai par dažām grāda desmitdaļām atpaliek no visa oktobra rekorda.

Daudzviet Eiropā izveidojusies sniega sega, tostarp Čehiju, Polijas dienvidu daļu un Baltkrievijas ziemeļu daļu klāj līdz 12 centimetriem biezs sniegs. Vietām Alpu un Skandināvijas kalnos sniega sega ir dziļāka par pusmetru.

Sestdienas rītā izmērītie 35 centimetri Priekuļu novērojumu stacijā (Latvijā) tobrīd bija biezākā sniega sega Eiropā ārpus kalnu apgabaliem.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu