«Ober-Haus»: Pagājušajā gadā Rīgā par 22,5% audzis dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Kopumā 2012.gadā Zemesgrāmatā reģistrēto dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits Rīgā, salīdzinot ar 2011.gadu, ir pieaudzis par 22,5%, liecina nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» apkopotie Zemesgrāmatas dati.

Pagājušā gada 4.ceturksnī Rīgā reģistrēto dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits ir palielinājies un, salīdzinot ar 2011.gada 4.ceturksni, pieaugums ir 5%.

Pagājušā gada 1.ceturksnī mēnesī vidēji tika reģistrēti 618 dzīvokļu pārdošanas darījumi, 2.ceturksnī - vidēji 598 pārdošanas darījumi mēnesī, 3.ceturksnī - vidēji 663 darījumi mēnesī, bet 4.ceturksnī reģistrēti vidēji 675 pārdošanas darījumi mēnesī.

Pagājušā gada 4.ceturksnī saglabājās pastāvīga interese par nekustamā īpašuma iegādi gan Rīgas klusajā centrā, gan aktīvajā centrā. Krievijas un citu NVS valstu pārstāvji turpina interesēties par īpašumiem uzturēšanās atļaujas iegūšanai, nereti ar mērķi pārcelties uz dzīvi Latvijā ar visu ģimeni, taču šo klientu prasībām atbilstošs piedāvājums turpina sarukt, norāda «Ober-Haus».

Interese tiek izrādīta tikai par kvalitatīviem, remontētiem dzīvokļiem jaunajos projektos, renovētās ēkās vai pirmskara ēkās, kas ir labā stāvoklī. Tie ārvalstu klienti, kuri meklē īpašumu pastāvīgai dzīvošanai, joprojām bieži vien izšķiras par privātmājas iegādi, jo cenas centra dzīvokļiem ir līdzvērtīgas pietiekami labu privātmāju cenām.

«Ober-Haus» speciālisti konstatējuši, ka ierobežotās izvēles dēļ klienti paplašina pieļaujamo mājokļa atrašanās rajonu. Ja agrāk tika izskatīts tikai galvaspilsētas centrs, tad nu jau arvien vairāk klienti izskata dzīvokļu iegādes iespējas jaunos projektos tuvajā centrā vai mikrorajonos, it īpaši Pārdaugavā dēļ tās izcilās infrastruktūras, kā arī lidostas un Jūrmalas ērtās sasniedzamības, kā arī privātmājas iegādes iespējas tuvajā Pierīgā.

Arī 4.ceturksnī turpinās aktīva mājokļa meklēšana no vietējo pircēju puses - jaunām ģimenēm, kas interesējas par divu un trīs istabu dzīvokļiem cenu kategorijā ap 100 000 eiro (70 000 latu). Pircēji ļoti rūpīgi izvērtē banku un ar tām saistīto uzņēmumu piedāvātos īpašumus, cenšoties izmantot izdevību iegūt labvēlīgākus kreditēšanas nosacījumus, norāda «Ober-Haus».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu