Foto: Kā īpašajā naktī atvērās muzeju durvis (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

18.maija vakarā jau devīto gadu visā Latvijā notika Muzeju nakts, kuras laikā šā gada tēmai «Zaļā krāsa - mežs» veltītus pasākumus piedāvāja gan muzeji, gan arī citas publiskās iestādes.

Muzeju naktī šogad piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - ap 130, piedāvājot interesentiem baudīt programmu gan muzejos un bibliotēkās, gan valsts pārvaldes iestādēs, bibliotēkās, teātros, dievnamos, kā arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Muzeju nakts programmas piedāvājums liecina, ka gan Rīgā, gan reģionos dalībnieku skaits palielinās, līdz ar to pasākums kļuvis plašāks un daudzveidīgāks.

Katru gadu Muzeju naktij ir vienojoša devīze. Šogad akcijas dalībniekus vienoja tēma «Zaļā krāsa - mežs», kas muzejiem sniedza iespēju radoši izpausties - daudzviet tika cildināts Latvijas «zaļais zelts» - mežs, kas ir gan Latvijas dabas un ainavas dominante, gan vieta atpūtai, gan izejmateriāls amatniecībai, kokrūpniecībai un citām nozarēm. Tāpat akcijas dalībnieki rosināja domāt par zaļu un videi draudzīgu dzīvesveidu.

Daudzi Muzeju nakts dalībnieki radoši apspēlēja izteicienu «dzīvot zaļi» un aicināja vismaz šīs akcijas laikā aizmirst rūpes un raizes, lai izbaudītu vēlā pavasara atnākšanu, ļaujoties atpūtai, ko papildina iepazīšanās ar Latvijas muzeju daudzveidīgo piedāvājumu un citas aktivitātes.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu