Parīzes šāvējs iepriekš tiesāts par vardarbību pret latviešu studenti (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aizdomās par Parīzē šomēnes pieredzētajām apšaudēm aizturētais Abdelhakims Dehars iepriekš Lielbritānijā notiesāts par vardarbību pret latviešu studenti, ceturtdien vēsta Francijas laikraksts «Liberation».

Kā liecina avīzes rīcībā esošā informācija, Dehars šā gada janvārī Lielbritānijā notiesāts par vardarbību pret savu latviešu draudzeni, kura identificēta kā Valentīna A. un ar kuru Deharam ir divi kopīgi bērni, kas dzimuši 2004. un 2006.gadā.

Lielbritānijas tiesa noteica, ka Deharam jānēsā elektroniskā aproce, jāstrādā sabiedriskie darbi, turklāt viņš nedrīkst tuvoties savu bērnu mātei.

Viņam piespriestā soda termiņš beidzās šā gada 13.jūlijā, un pēcāk Dehars ieradās Francijā.

Oktobrī viņš zaudēja apelācijas lietas izskatīšanā, un viņam uzlikts par pienākumu apmaksāt tiesas izdevumus 400 mārciņu (335 latu) apmērā.

LETA jau vēstīja, ka Francijas policija pagājušajā nedēļā arestēja Deharu, kas tiek turēts aizdomās par Parīzē notikušajām apšaudēm. Dehars savulaik ticis notiesāts par līdzdalību citā noziegumā, par kura upuriem kļuva četri cilvēki.

Dehara DNS atbilst paraugiem, kas atrasti 18.novembrī pastrādāto noziegumu vietā.

Kā ziņots, 18.novembrī kāds uzbrucējs kreisi orientētā laikraksta «Liberation» redakcijā Parīzē smagi ievainoja izdevuma fotogrāfu, bet vēlāk atklāja uguni pie bankas «Societe Generale» galvenā biroja. Otrajā apšaudē cietušo gan nebija.

Pēc tam uzbrucējs nolaupīja automašīnu un, piedraudot tā vadītājam, lika sevi nogādāt netālu no Elizejas laukiem.

Tiek uzskatīts, ka 18.novembrī notikušais saistīts ar 15.novembra incidentu, kurā bruņots vīrietis iebruka ziņu kanāla BFMTV redakcijā Parīzē, draudot, ka «nākamo reizi es nešaušu garām».

1998.gadā Dehars tika notiesāts uz četriem gadiem cietumā, jo viņš bija pircis ieroci, kuru 1994.gadā ar kreisajiem ekstrēmistiem saistītā studente Floransa Reja un viņas mīļākais Odrijs Mopēns izmantoja uzbrukumos, kuros tika nogalināti trīs policisti un kāds taksometra šoferis.

Avoti, kas informēti par izmeklēšanas gaitu, stāsta, ka aizdomās turamais ticis atrasts pusnemaņā. Iespējams, ka viņš bija pārdozējis narkotikas.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu