Vai nākamnedēļ atgriezīsies sals - vietējo sinoptiķu prognozes atšķiras (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: squeezebox_huf, CC BY-NC-ND 2.0

Par spīti izskanējušajām prognozēm, ka nākamnedēļ varētu atgriezties stabils sals, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes par to neliecina.

Saskaņā ar LVĢMC sniegto informāciju tuvākajā nedēļā vairāki aktīvi Atlantijas cikloni turpinās šķērsot Latvijas teritoriju, nesot līdzi mākoņus un nokrišņu zonas, siltu Atlantijas okeāna gaisu un brāzmainus rietumu puses vējus.

Aizvadītajā nedēļā laika apstākļus virs Latvijas galvenokārt noteica zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm, tādēļ debesis lielāko nedēļas daļu bija apmākušās un gandrīz katru dienu tika novēroti nokrišņi – pārsvarā lietus un slapjš sniegs, vietām austrumos arī sniegs.

Naktī uz 12. februāri Alūksnē sniega sega pieauga pat par pieciem centimetriem (cm). Tomēr, ieplūstot arvien siltākām gaisa masām, gaisa temperatūra šajā nedēļā bija ziemai neraksturīgi augsta – naktīs tā nebija zemāka par 0...-2 grādiem, bet dienā paaugstinājās līdz pat +1...+6 grādiem. Pūšot lēniem līdz mēreniem dienvidu puses vējiem, naktīs veidojās biezas miglas, kas atsevišķās dienās saglabājās līdz pat priekšpusdienai.

Arī sestdienas naktī, debesīm skaidrojoties un pūšot lēnam vējam, vietām, galvenokārt dienvidu rajonos, veidosies migla, un gaiss atdzisīs līdz +1...-4 grādiem. Savukārt jau sestdien pievakarē Latvijas teritorijai no dienvidrietumiem pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas rietumu rajonos atnesīs nelielu lietu un slapju sniegu. Pastiprināsies dienvidu, dienā arī rietumu puses vējš – Kurzemes piekrastē brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē (m/s). Dienas laikā gaiss iesils līdz +1...+5 grādiem. Svētdien šī atmosfēras fronte turpinās šķērsot Latvijas teritoriju, līdzi nesot ilgstošus nokrišņus, Kurzemes piekrastē arī brāzmainus vējus.

Arī nākamajā darba nedēļā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi. Debesis būs mākoņainas, bieži gaidāmi nokrišņi, kā arī saglabāsies brāzmaini rietumu puses vēji. Stiprākais vējš gaidāms pirmdien, kad dienas laikā tas daudzviet brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet jūras piekrastē līdz pat 20 m/s.

Otrdien, nedaudz pastiprinoties augsta spiediena atzaram, debesis brīžiem skaidrosies un nokrišņi mitēsies. Tomēr 19. februārī atkal pietuvosies jauns ciklons ar jaunu nokrišņu zonu. Gaisa temperatūra visā periodā būtiski nemainīsies – naktīs tā nebūs zemāka par 0...-4 grādiem, bet dienā paaugstināsies līdz +2...+5 grādiem. Nedaudz vēsāka gaidāma nedēļas otrā puse, kad dienas laikā termometra stabiņš nepārsniegs 0...+2 grādu atzīmi.

Pieturoties šādai gaisa temperatūras tendencei – naktīs nedaudz zem 0 grādiem, dienā nedaudz virs, autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo ceļi var būt slideni.

Jau ziņots, ka portāls «lsm.lv» vēsta, ka pašreizējās prognozes par nākamnedēļ gaidāmo aukstumu ir dažādas, proti - visticamāk, sals naktīs nepārsniegs -10 grādu atzīmi un ilgs tikai dažas dienas, tomēr sals var būt bargāks un ilgstošāks.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu