Strēlniekam ar Bagatski Eiropas kauss beidzas dramatiskā spēlē (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vien pagarinājumā no Eiropas kausa izcīņas turnīra trešdien izstājās latviešu aizsarga Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Ukrainas čempionvienībai Kijevas «Budiveļņik», ko vada Ainars Bagatskis.

Ceturtdaļfināla pirmajā mačā «Budiveļņik» komanda neitrālā laukumā Kauņā ar rezultātu 82:79 pieveica Serbijas klubu Belgradas «Crvena Zvezda», bet atbildes cīņā gandrīz 25 000 skatītāju klātbūtnē trešdien pamatlaikā ar 63:60 uzvarēja Belgradas vienība. Tas lika aizvadīt pagarinājumu un galu galā «Crvena Zvezda» tika pie panākuma ar 79:70 (11:15, 18:16, 10:11, 24:18, 16:10).

Atbildes spēlē bija ļoti dramatiskas papildlaika beigas. Vēl divas minūtes pirms izskaņas «Budiveļņik» zaudēja ar 55:60, tomēr turpinājumā spēja panākt izlīdzinājumu 60:60. Vienpadsmit sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieku spēlētājs Čārlzs Dženkinss realizēja vienu no soda metieniem, bet «Budiveļņik» ātri vien zaudēja bumbu un Dženkinss iemeta vēl divus punktus, panākot papildlaiku.

Pieliktajās piecās minūtēs Dženkinss guva pirmos astoņus punktus, izšķirot sērijas likteni par labu karstasinīgu līdzjutēju atbalstītajai Belgradas vienībai.

Kopā šajā mačā Dženkinss izcēlās ar 29 punktiem, kļūstot par pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju.

Savukārt «Budiveļņik» līderis bija Darjušs Lavrinovičs, kurš guva 17 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izprovocēja deviņus noteikumu pārkāpumus.

Tikmēr Strēlnieks laukumā aizvadīja 35 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā iemeta 11 punktus, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latviešu aizsargs izpildīja četras rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, kas deva 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Divu spēļu summā «Budiveļņik» piekāpās ar 133:139.

Kā ziņots, pērn «Budiveļņik» aizkļuva līdz sacensību pusfināla fāzei, kurā zaudēja Spānijas vienībai Bilbao «Uxue».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu