Nepieciešams:
Kartupeļu klimpas ar gaļas pildījumu (35)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg kartupeļu
300g maltas gaļas
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
sāls
pipari
200g skāba krējuma
1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē, nospiež šķidrumu. Šķidrumu nostādina, kartupeļiem pieliek cieti, kas nostājusies šķidrumā. Samīca kartupeļu masu, pieliek sāli.
Maltai gaļai pieliek sasmalcinātus ķiplokus un vienu sīpolu, sāli un piparus, samīca.
No kartupeļu masas izveido aplīti, vidū liek gaļas pikuci, izveido apaļu klimpu. Klimpas liek karstā ūdenī, vāra līdz tās uzpeld.
Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu, pieliek krējumu un sāli. Klimpas pasniedz ar krējuma mērci.