RSU tematiskās lekcijas speciāli vidusskolēniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau no 24. aprīļa līdz pat 22. maijam Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) pirmo reizi piedāvā 12. klašu skolēniem un skolotājiem skolas mācību stundu laikā apmeklēt piecas tematiskās lekcijas par komunikāciju, socioloģiju un psiholoģiju. Lekciju kopējais nosaukums ir «Domā plašāk – runā skaļāk!». Katra lekcija būs veltīta vienai tēmai, un to mērķis ir palīdzēt jauniešiem saprast sociālo zinātņu nozīmi 21. gadsimtā pasaulē kopumā un konkrēti viņu pašu ikdienā.

Aizraujošā formā vadošie RSU komunikācijas, socioloģijas un psiholoģijas pasniedzēji piedāvās intriģējošus stāstus:

  1. Kas ir lasīšana un rakstīšana 21. gadsimtā – no drukātās tintes līdz Twitterim? (ceturtdien, 24. aprīlī, pulksten 12.00);
  2. Attēls kā vēstījums (trešdien, 30. aprīlī, pulksten 12.00);
  3. Teksts kā vara – vai ar avīzi var nosist tikai mušu? (ceturtdiena, 8. maijs, pulksten 12.00);
  4. Kā izmērīt, ko domā apkārtējie? (ceturtdiena, 15. maijs, pulksten 12.00);
  5. Vai emocijas traucē domāt, vai tomēr domas traucē emocijām? (ceturtdiena, 22. maijs, pulksten 12.00)?

Skolēnus gaida gan neparasti stāsti, gan atraktīvi un radoši uzdevumi. Lekcijas būs speciāli veidotas tieši vidusskolēniem, it īpaši 12. klašu skolēniem. Lektoru vidū būs žurnālistikas un mediju eksperti Anda Rožukalne, Ilva Skulte un Sergejs Kruks, fotogrāfs un multimediju speciālists Alnis Stakle, kinokritiķe Dita Rietuma un filozofs Kārlis Vērpe, sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Siliņa, socioloģes Taņa Lāce un Ritma Rungule, psiholoģe un psihoterapeite Sandra Mihailova un citi.

Lekcijās ir gaidīts ikviens, kuru interesē žurnālistika, sabiedriskās attiecības, multimediji, literatūra, kultūras vēstures un citas sociālās zinātnes. Tā ir iespēja skolotājiem ierasto mācību stundu aizstāt ar praktisku nodarbību ārpus skolas telpām.

http://s.rsu.lv/UPnco

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu